Ben jij klaar voor de volgende stap in NEXT-LEVEL natuurlijke huidverbetering?

Heb jij angst voor voedingssupplementen?

Angst voor voedingssupplementen

Laatst in mijn praktijk kreeg ik de vraag van Saskia over supplementen voor de huid. Agnes, ik weet nooit goed of ik de juiste hoeveelheden slik voor mijn gezondheid. Een vraag waar ik altijd erg enthousiast van word! Het liefst ging ik direct voor haar aan de slag.

Lees meer »

Wat meet ik tijdens een huidmeting?

Huidmeting met de skin-analyzer

Een professionele uitgebreide huidanalyse met huidmeting én huidscan vormen de basis van een goed op maat gemaakt behandelplan.

Met behulp van de SKIN-ANALYZER meten wij jouw huidwaardes zoals het vet- en vochtgehalte en jouw pH-waarde. Dit vertelt ons meer over jouw huidconditie en zo weten wij precies wat jouw huid nodig heeft! 

Lees meer »

Ampullenkuur, de lente gaat van start!

Yes het is lente!

Vanochtend scheurde ik de maandag van mijn kalender af, je kent dat wel zo’n scheurkalender waarbij je iedere dag een blaadje af scheurt, en soms weleens een paar omdat je de dagen daarvoor vergeten bent te scheuren ;-)

Lees meer »

Na de winter last van een doffe, vale en grauwe huid?

Met maar liefst 20% pure vitamine C, heb jij het hoogst mogelijke percentage!

Naarmate wij ouder worden ziet onze huid er doffer en valer uit. Maar ook in de winter krijgen wij steeds. minder kleur. Er ontstaat een grauwe huidskleur met kleine (pigment)vlekjes en onzuiverheden. Tel daar een van de onderstaande factoren bij op en weg is je mooie GLOW!

Lees meer »

Hoe gebruik ik een concentraat?

De 3e stap in jouw huidverbeteringsritueel zijn CONCENTRATEN, maar wat zijn dat nu precies?

Wat is een concentraat?

Een concentraat is een pure werkstof welke direct door jouw huid wordt opgenomen in jouw diepere huidlagen. Ook wel ampul (eenmalig) of serum (rijker concentraat) genoemd.

 

Lees meer »

Vitamine B12 waar is dat voor?

Ken jij deze vitamine al?

Eigenlijk kennen wij veel verschillende vitamines, vitamine C, voor onze afweer, zeker tijdens Covid-19. En Vitamine D, als je weinig zonlicht ziet, nauwelijks buiten komt en last hebt van een winterdag. Maar ken jij ook Vitamine B12? En weet je wat deze vitamine voor jou kan doen?

Lees meer »

Huidscan, wat wordt er bekeken?

Huidscan, wat wordt er bekeken?

Een professionele uitgebreide huidanalyse met huidmeting én huidscan vormen de basis van een goed op maat gemaakt behandelplan.

Met behulp van de OBSERV 520 HUIDSCAN brengen wij, onder 6 verschillende lichtmodi door middel van foto's in kaart wat het blote oog niet ziet! 

Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. De huidscan analyseert diepere huidlagen en brengt deze aandoeningen haarscherp in beeld. Zo krijgen wij een goed inzicht in de wensen van jouw huid en zijn wij eventuele problemen in de toekomst voor.

Lees meer »

Betrouwbaarheid SPF zonnefactor

Hoe betrouwbaar is jouw SPF zonnebrandfactor?

Met het zomerse weer op komst is zonnebrandcrème de komende dagen geen overbodige luxe. Maar niet alle producten beschermen je huid even goed tegen de zon, blijkt uit de jaarlijkse zonnebrandtest.

Lees meer »

Wat een moestuin en jouw huidwaardes met elkaar gemeen hebben.

Ken jij jouw huidwaardes?

In deze blog neem ik je mee naar de vergelijking tussen het bodemleven en jouw huidwaardes zoals vet, -vocht en ph waarde. Deze vertellen namelijk precies hoe goed jouw huid in (top)conditie is. Wat denk jij zijn jouw waardes nog perfect? Laat ze testen met behulp van de skin-analyzer. Vooral als je huidproblemen ervaart.

Lees meer »

TCA Peeling voor een nieuwe huid

Gezichtspeeling voor huidverbetering, TCA PEELING

De TCA peeling van Prescription is een uiterst effectieve peeling waarbij de huidstructuur verbetert (gelift en verstrakt) en (acné) littekens en pigmentatie worden aangepakt. Deze peeling wordt ingezet bij alle huidtypen op alle leeftijden doordat deze specifiek wordt aangepast aan jouw huidprobleem. 

Lees meer »


Weet jij wat er in producten zit?

Geloof jij in sprookjes?

Afgelopen week vroeg Caroline aan mij of ik haar crème wilde bekijken. Ze wilde weten of deze past bij haar huidtype. Ik ken veel ingrediënten uit mijn hoofd maar heb jij weleens op je product gekeken? Allemaal Latijns….soms raadpleeg ik hiervoor mijn ingrediënten boekje.

 

 

Lees meer »

Peelings

Kan jouw huid wel een opfrisbeurt gebruiken?

Nu wij echt de zomer achter ons laten en de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het tijd om jouw huid op te frissen. Door een opeenstapeling van dode huidcellen en pigment, ziet jouw huid er na de zomer mogelijk wat minder stralend en egaal uit dan je zou willen. 

De herfst is dan ook de ideale tijd om jouw huid te ontdoen van dode huidcellen en te zorgen voor een fris en egaal huidoppervlak. 

Lees meer »

Start van de herfst

Is jouw huid al herfstklaar?

Een kleine 8 weken geleden, net voor de grote vakantie gaf ik je 3 tips voor in de zomer. Nu zijn wij nog maar net weer terug in het dagelijkse ritme en doet de herfst over 14 dagen al zijn intrede.

De astronomische herfst begint op 23 september 2022 om 03.04 uur. Maar officieel is de herfst vanaf 21 september. Vanaf dat moment duurt de herfst vervolgens tot 21 december. Daarna start de winterperiode.

Lees meer »

Hoe lang kan ik in de zon?

Welke SPF past er bij mijn huidtype? 

UV-B stralen van de zon zorgen voor verbranding van de huid en UV-A voor vroegtijdige huidveroudering. Wanneer jij in de zon gaat is het voor jouw huid van belang je goed te beschermen tegen deze straling.

Lees meer »

Gestresste huid

3 tips voor de gestresste huid

Stress, we kennen het allemaal, we krijgen net die ene klus niet af, willen teveel op een dag of er wordt van alles van ons verlangd. Maar wat als deze stress aan houdt? Wat gebeurd er dan met onze huid?

Lees meer »

Hoe gebruik ik tonic op mijn huid?

Tijdens jouw huidadvies benadruk ik hoe belangrijk het is om de cleanser en tonic samen te gebruiken. De een kan niet zonder de ander. De cleanser en de tonic vullen elkaar aan. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens de tonic met jouw huid? En wanneer gebruik je de tonic?   De 2e stap in jouw huidverbeteringsritueel is de TONIC. Maar wat gebeurd er tijdens de tonic met jouw huid? De tonic verwijdert de laatste restjes van jouw reinigingsmelk, samen met het vuil van de huid. 

Lees meer »

Waar ben je dankbaar voor?

Ieder jaar vier ik mijn zoveel jarig bestaan, ook dit jaar met “het rad van avontuur” je kent het wel zo’n rad waaraan je een slinger geeft en je dan maar hoopt dat het deze keer wel goed voor je gaat uitpakken…..en dat gebeurde bij Lucy…….

Lees meer »


Ken jij de magische werking van Bisabolol?

Heel lang heb ik het niet gedronken, tot ik een doosje cadeau kreeg van een lieve vriendin, ik was meteen weer verkocht! Een van mijn favoriete smaken thee is kamillethee. Vooral ’s avonds. Even bijkomen van de dag, ontspannen en relaxend de avond in. Een perfect moment voor kamillethee. Maar weet je dat kamille zo veel meer is dan mijn favoriete kruidenthee? Het bevat namelijk het geweldige ingrediënt Bisabolol.

Lees meer »


Collageen, hoe behoud ik dat in mijn huid?

Collageen, weet jij wat het is?

Een van de belangrijke bouwstenen van onze huid is het eiwit, collageen. Collageen zorgt voor een stevige en soepele huid en vormt de basis voor een jeugdige uitstraling. Naarmate wij ouder worden (al na je 25e levensjaar) neemt de aanmaak van collageen en elastine af en zullen er fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Dit alles heeft te maken met celvernieuwing en de schade die ontstaat door vrije radicalen.

 

Lees meer »

Voeding, suppletie en huidveroudering

Een stralende huid van binnenuit!

De huid is ons grootste orgaan. Essentiële voedings(stoffen) gaan altijd als eerste naar onze organen, deze krijgen dus voorrang op onze huid. Naarmate wij ouder worden neemt de concentratie van bouwstoffen in de huid af. Onze huid is naarmate onze leeftijd vordert ook zelf steeds minder in staat voedingstoffen om te zetten in bouwstoffen. De eerste tekenenen van veroudering zijn dan ook direct en als eerste zichtbaar in de huid. 

Lees meer »

Nationale grondstoffendag, de ingredienten in jouw producten

Afgelopen week was de nationale grondstoffen dag. Super interessant vind ik dit, want al jouw producten bestaan namelijk uit grondstoffen. Heb je weleens bekeken wat er in jouw producten zit? Ik wel, er staan echt onwijs veel Latijnse namen op de verpakking van jouw producten. Deze vertellen allemaal iets anders. Ieder ingrediënt betekent iets voor jouw huid, zo ook Paraffine Liquidum, een minerale olie. Lees je mee?

Lees meer »

A perfect skin is (im)possible

Een perfecte huid is (on)mogelijk! (niet met de volgende 6 tips)

Iedereen die mij kent weet hoe ik te werk ga! En vaak komt dat van ver……

Ik weet nog goed dat ik een aantal jaren geleden opzoek was naar een microneedling behandeling. Uiteindelijk ben ik tijdens mijn zoektocht in Almere beland! Het maakt mij niet uit hoe ver.....als het resultaat maar gemeten kan worden.

Lees meer »

Welke Magnesium gebruik jij?

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen welke betrokken is bij honderden processen in het lichaam. Het is wetenschappelijk bewezen dat magnesium o.a jouw energie niveau ondersteunt. Maar wist je dat de opname werking van Magnesium, net als bij huidverbeteringsproducten wordt bepaald door welke vorm je tot je neemt?

Lees meer »


Trekt jouw huid na de zon?

Wat een heerlijke zomer zeg! Dat is wat ik vorige week tegen een van mijn klanten zei. "Ik heb alleen een beetje last van een trekkerige huid zodra ik uit de zon kom." Zei ze tegen mij......

Lees meer »

Ze zei; ik was echt onder de indruk van Vitamine D3

De kwaliteit en hoeveelheid van vitamine D3!

Ik raakte aan de praat met een vriendin van me, over de vitamines waarmee ik mijn huid ondersteun. Een van de laatste vitamines is de Vitamine D3 welke ScKIN heeft toegevoegd aan hun assortiment. Deze neem ik iedere dag in tijdens mijn ontbijt.

Lees meer »

Dunne crèmes versus dikke crèmes

Ken jij het verschil tussen een dikke en dunne crème?

Gisteren kwam ik in het winkelcentrum een van mijn klanten tegen. Wij raakte in gesprek...Hey Agnes zei ze op een gegeven moment. Die dunne crème is echt lekker, zeker nu het voorjaar begint, met het zonnetje. Ik was verbaasd en zei; grappig dat je er op terug komt ik weet nog dat je er niet aan wilde beginnen.

Lees meer »

Hoe reinig ik mijn huid?

Reinigen, weet jij hoe? En in welke volgorde?

Tijdens jouw huidadvies benadruk ik hoe belangrijk het is om de cleanser en tonic samen te gebruiken. De één kan niet zonder de ander. De cleanser en de tonic vullen elkaar aan. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens de reiniging van jouw huid? En hoe gebruik je deze?

 

De 1e stap in jouw huidverbeteringsritueel is de REINIGING , maar wat is dat nu precies?

Lees meer »Niacinamide? Wat doet deze vitamine voor jouw huid?

Vitamines staan bekend om hun positieve werking voor ons immuunsysteem. Maar wist je ook dat vitamines een enorm effect op jouw huid hebben? Zoals Vitamine C ingezet wordt om pigment tegen te gaan (ascorbine zuur) en Vitamine A tegen huidveroudering (retinol palmitate) zo is er ook vitamine B, ook wel Niacinamide genoemd. Maar weet jij wat vitamine B voor onze huid doet?

Lees meer »

Blauw licht en de huideffecten

Heb jij enig idee of het blauwe licht van je laptop, telefoon of computer schadelijk is?

Blue light, ook wel Energy Visible Light of HEV genoemd zie je overal om je heen. Blauw licht is nog net onderdeel van het zichtbare licht en heeft een korte golflengte en een hoge dosis lichtenergie! Dit licht komt vanaf je laptop, tablet, telefoon en je lampen in huis maar ook van de stralen van de zon.

Lees meer »


Heb jij nog altijd een standaard behandeling?

Bijzondere gedachtes

Ik heb nu vakantie! En in het bijzonder dwalen mijn gedachtes altijd even af naar mijn huidinstituut. Zo ook van de week………

Ik was afgelopen week op vakantie in een ge-wel-dige tent. Nu denk je misschien bij een tent…… maar dit overtreft al mijn verwachtingen! 'S ochtends een ontbijtje in alle rust buiten aan de picknick tafel. 'S middags naar het meer, de piramide van Austerlitz of heerlijk fietsen langs de heide in de natuur.

Lees meer »

Huid-eigen producten, wat zijn dat?

Bijzonder om te zien hoe alles met elkaar in verbinding staat. De afgelopen dagen staarde ik terug in mijn jeugd en kwam tot een mooie conclusie. Lees je mee?

De natuur 🏕 

In mijn jeugd werd ik mij bewust van mijn verantwoordelijkheid voor de natuur. Ik vroeg mijn moeder bijvoorbeeld op 10 jarige leeftijd mijn vlees te snijden. Ik werd vegetarisch. Zo rond mijn 20e verjaardag kwam ik erachter hoe ik in verbinding sta met de natuur. Tijdens een cursus voelde ik mijn omgeving…energie noemen ze dat ook wel, ik ben mij dus van meer bewust.

Lees meer »

Ontstaan van ongewenst pigment

Bij een te lange blootstelling aan de zon maken onze cellen pigment aan ter bescherming van onze huid. Deze cellen worden melanocyten genoemd. Melanocyten gaan meer melanine produceren in reactie op UV-straling.

Lees meer »


Wist je dat kaneel goed is voor jouw huid?

De gezondheids-voordelen van kaneel voor jouw huid:

Kaneel is één van de bekendste specerijen en wordt wereldwijd door zijn geneeskrachtige eigenschappen in veel gerechten gebruikt. In kaneel zitten belangrijke vitamines, waaronder vitamine A, C, B2 en B6. Daarnaast is het een bron van mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer.

Lees meer »

Kun je achter glas bruin worden?

Er bestaan drie soorten Uv stralen, UV-A, UV-B, UV-C straling. Deze drie stralen hebben alle een andere uitwerking. UV-A dringt namelijk dieper in de huid door en heeft als nadeling effect, huidveroudering. UV-B straling heeft voor ons het meest bekende effect, roodheid en verbranding. Ter bescherming van onze huid maken de cellen pigment aan bij een te lange blootstelling aan de zon.

Lees meer »Vitamine C, een essentiële vitamine!

En hoeveel heb je er nu eigenlijk van nodig?

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine welke essentieel is voor ons als mens en onze huid. Omdat wij zelf niet in staat zijn om vitamine C aan te maken, moeten wij dit uit onze voeding halen, zoals verschillende soorten fruit en groente. 

Lees meer »

Wist je dat jouw huid uit meerder lagen bestaat?

En jouw grootste orgaan is?

De epidermis is jouw bovenste huidlaag. Dit is de huid die jij iedere dag in de spiegel ziet. Deze heeft veel te verduren, is onderhevig aan slijtage en beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Dit is dan ook dé laag die direct laat zien hoe het gaat met jouw huidconditie!

Lees meer »

Wat is huidverbetering?

Wat is nu precies het verschil?

Best lastig al die namen die voorbijkomen. Eigenlijk werken ze samen m.u.v. huidverzorging, dit werkt oppervlakkig. Ik leg je uit waarom jouw huid in topconditie moet zijn om huidverbetering te krijgen en huidveroudering tegen te gaan.

Lees meer »

Tips tegen huidveroudering en rimpels

Is het zo dat fruit mijn huid verbetert?

Wist je dat voeding effect heeft op onze huid? En weet jij welke voedingsmiddelen zorgen voor een mooiere huid? 
Via voeding geven wij onze cellen de benodigde energie. Door gevarieerd te eten worden vitamines en mineralen beter opgenomen in ons lichaam. De voeding die je cellen nodig hebben om collageen te produceren zijn: vitamine C en proteïnen. 

Lees meer »

Huidveroudering en het ontstaan van rimpels

Huidveroudering start vanaf jouw 25e levensjaar

Vanaf ons 25e levensjaar begint de huid de eerste kenmerken van huidveroudering te vertonen. De huid wordt dunner, de doorbloeding verslechtert, de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine vermindert waardoor de huid haar stevigheid en elasticiteit verliest. De eerste rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes ontstaan. 

 

Lees meer »