Ben jij klaar voor de volgende stap in NEXT-LEVEL natuurlijke huidverbetering?

TCA Peeling voor een nieuwe huid

Gezichtspeeling voor huidverbetering, TCA PEELING

De TCA peeling van Prescription is een uiterst effectieve peeling waarbij de huidstructuur verbetert (gelift en verstrakt) en (acné) littekens en pigmentatie worden aangepakt. Deze peeling wordt ingezet bij alle huidtypen op alle leeftijden doordat deze specifiek wordt aangepast aan jouw huidprobleem. 

Lees meer »


Peelings

Kan jouw huid wel een opfrisbeurt gebruiken?

Nu wij echt de zomer achter ons laten en de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het tijd om jouw huid op te frissen. Door een opeenstapeling van dode huidcellen en pigment, ziet jouw huid er na de zomer mogelijk wat minder stralend en egaal uit dan je zou willen. 

De herfst is dan ook de ideale tijd om jouw huid te ontdoen van dode huidcellen en te zorgen voor een fris en egaal huidoppervlak. 

Lees meer »

Start van de herfst

Is jouw huid al herfstklaar?

Een kleine 8 weken geleden, net voor de grote vakantie gaf ik je 3 tips voor in de zomer. Nu zijn wij nog maar net weer terug in het dagelijkse ritme en doet de herfst over 14 dagen al zijn intrede.

De astronomische herfst begint op 23 september 2022 om 03.04 uur. Maar officieel is de herfst vanaf 21 september. Vanaf dat moment duurt de herfst vervolgens tot 21 december. Daarna start de winterperiode.

Lees meer »

Tips voor in de zon

Weet jij hoe lang je in de zon kan?

Met het zomerse weer op komst is zonnebrandcrème de komende dagen geen overbodige luxe. Met het insmeren van jouw huid tijdens zonnige dagen kan je een hoop voorkomen……

  • huidveroudering
  • verbranding/roodheid
  • pigmentvlekken
  • huidkanker

 

Lees meer »

Gestresste huid

3 tips voor de gestresste huid

Stress, we kennen het allemaal, we krijgen net die ene klus niet af, willen teveel op een dag of er wordt van alles van ons verlangd. Maar wat als deze stress aan houdt? Wat gebeurd er dan met onze huid?

Lees meer »


Collageen, hoe behoud ik dat in mijn huid?

Collageen, weet jij wat het is?

Een van de belangrijke bouwstenen van onze huid is het eiwit, collageen. Collageen zorgt voor een stevige en soepele huid en vormt de basis voor een jeugdige uitstraling. Naarmate wij ouder worden (al na je 25e levensjaar) neemt de aanmaak van collageen en elastine af en zullen er fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Dit alles heeft te maken met celvernieuwing en de schade die ontstaat door vrije radicalen.

 

Lees meer »


Vitamine B12 waar is dat voor?

Ken jij deze vitamine al?

Eigenlijk kennen wij veel verschillende vitamines, vitamine C, voor onze afweer, zeker nu tijdens Covid-19. En Vitamine D, als je weinig zonlicht ziet, nauwelijks buiten komt en last hebt van een winterdag. Maar ken jij ook Vitamine B12? En weet je wat deze vitamine voor jou kan doen?

Lees meer »


Niacinamide? Wat doet deze vitamine voor jouw huid?

Vitamines staan bekend om hun positieve werking voor ons immuunsysteem. Maar wist je ook dat vitamines een enorm effect op jouw huid hebben? Zoals Vitamine C ingezet wordt om pigment tegen te gaan (ascorbine zuur) en Vitamine A tegen huidveroudering (retinol palmitate) zo is er ook vitamine B, ook wel Niacinamide genoemd. Maar weet jij wat vitamine B voor onze huid doet?

Lees meer »

Blauw licht en de huideffecten

Heb jij enig idee of het blauwe licht van je laptop, telefoon of computer schadelijk is?

Blue light, ook wel Energy Visible Light of HEV genoemd zie je overal om je heen. Blauw licht is nog net onderdeel van het zichtbare licht en heeft een korte golflengte en een hoge dosis lichtenergie! Dit licht komt vanaf je laptop, tablet, telefoon en je lampen in huis maar ook van de stralen van de zon.

Lees meer »

Glycolzuurpeeling, wat doet het voor jouw huid?

Glycolzuur is een Alpha Hydroxy Acids (AHA's) en zijn in wateroplosbare fruitzuren. AHA's zijn afkomstig van verschillende planten, zoals suikerriet en hibiscusbloemen. Glycolzuur heeft kleine moleculen waardoor het goed in de huid dringt.

 

Lees meer »

Heb jij nog altijd een standaard behandeling?

Bijzondere gedachtes

Ik heb nu vakantie! En in het bijzonder dwalen mijn gedachtes altijd even af naar mijn huidinstituut. Zo ook van de week………

Ik was afgelopen week op vakantie in een ge-wel-dige tent. Nu denk je misschien bij een tent…… maar dit overtreft al mijn verwachtingen! 'S ochtends een ontbijtje in alle rust buiten aan de picknick tafel. 'S middags naar het meer, de piramide van Austerlitz of heerlijk fietsen langs de heide in de natuur.

Lees meer »

Huid-eigen producten, wat zijn dat?

Bijzonder om te zien hoe alles met elkaar in verbinding staat. De afgelopen dagen staarde ik terug in mijn jeugd en kwam tot een mooie conclusie. Lees je mee?

𝗗𝗘 𝗡𝗔𝗧𝗨𝗨𝗥 🏕 

In mijn jeugd werd ik mij bewust van mijn verantwoordelijkheid voor de natuur. Ik vroeg mijn moeder bijvoorbeeld op 10 jarige leeftijd mijn vlees te snijden. Ik werd vegetarisch. Zo rond mijn 20e verjaardag kwam ik erachter hoe ik in verbinding sta met de natuur. Tijdens een cursus voelde ik mijn omgeving…energie noemen ze dat ook wel, ik ben mij dus van meer bewust.

Lees meer »

Ontstaan van ongewenst pigment

Bij een te lange blootstelling aan de zon maken onze cellen pigment aan ter bescherming van onze huid. Deze cellen worden melanocyten genoemd. Melanocyten gaan meer melanine produceren in reactie op UV-straling.

Lees meer »

Voelt jouw huid trekkerig na het douchen?

”HELP, mijn huid trekt na het douchen” En wil je er snel wat crème op aanbrengen? Dan heb je waarschijnlijk een droge huid.

Een van mijn vragen tijdens een huidanalyse is: Ervaar je na het douchen een trekkerige huid?

Zo ook van de week tijdens een intake gesprek met Janneke. Ze vertelde mij dat haar huid trekt na het douchen en denkt dat ze meer water moet drinken. Ze wil graag haar huid hydrateren met een goede crème en zo kwam ze bij mij in de praktijk.

Lees meer »

Wist je dat kaneel goed is voor jouw huid?

De gezondheids-voordelen van kaneel voor jouw huid:

Kaneel is één van de bekendste specerijen en wordt wereldwijd door zijn geneeskrachtige eigenschappen in veel gerechten gebruikt. In kaneel zitten belangrijke vitamines, waaronder vitamine A, C, B2 en B6. Daarnaast is het een bron van mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer.

Lees meer »

Kun je achter glas bruin worden?

Er bestaan drie soorten Uv stralen, UV-A, UV-B, UV-C straling. Deze drie stralen hebben alle een andere uitwerking. UV-A dringt namelijk dieper in de huid door en heeft als nadeling effect, huidveroudering. UV-B straling heeft voor ons het meest bekende effect, roodheid en verbranding. Ter bescherming van onze huid maken de cellen pigment aan bij een te lange blootstelling aan de zon.

Lees meer »

Zon en huidkanker

Vorige week nam ik je kort mee in de effecten van de zon, de belangen van een SPF én de risico’s op huidkanker. In deze blog vertel ik je hoe huidkanker ontstaat en waaraan je het kan herkennen. Het geheim van veilig zonnen zit hem namelijk in jouw huidtype, de dosering van de hoeveelheid zonlicht en de intensiteit.

Lees meer »


Vitamine C, een essentiële vitamine!

En hoeveel heb je er nu eigenlijk van nodig?

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine welke essentieel is voor ons als mens en onze huid. Omdat wij zelf niet in staat zijn om vitamine C aan te maken, moeten wij dit uit onze voeding halen, zoals verschillende soorten fruit en groente. 

Lees meer »

Wist je dat jouw huid uit meerder lagen bestaat?

En jouw grootste orgaan is?

De epidermis is jouw bovenste huidlaag. Dit is de huid die jij iedere dag in de spiegel ziet. Deze heeft veel te verduren, is onderhevig aan slijtage en beschermt je tegen invloeden van buitenaf. DIT IS DAN OOK DÉ HUIDLAAG DIE DIRECT DE CONDITIE VAN JOUW HUID LAAT ZIEN!

Lees meer »

Wat is huidverbetering?

Wat is nu precies het verschil?

Best lastig al die namen die voorbijkomen. Eigenlijk werken ze samen m.u.v. huidverzorging, dit werkt oppervlakkig. Ik leg je uit waarom jouw huid in topconditie moet zijn om huidverbetering te krijgen en huidveroudering tegen te gaan.

Lees meer »

Concentraten en hun werking

Hoe gebruik ik een concentraat?

Een concentraat is een pure werkstof welke direct door jouw huid wordt opgenomen in jouw diepere huidlagen. Hier gaat bijvoorbeeld Hyaluronzuur een verbinding aan met het vocht in jouw huid. Zo zorg je ervoor dat jouw vochtgehalte op peil blijft!

Maar hoe gebruik je nou z'on "ding". Dat is een vraag die ik regelmatig in mijn praktijk krijg. Er zijn namelijk concentraten, serums en ampullen.

Lees meer »

Tips tegen huidveroudering en rimpels

Is het zo dat fruit mijn huid verbetert?

Wist je dat voeding effect heeft op onze huid? En weet jij welke voedingsmiddelen zorgen voor een mooiere huid? 
Via voeding geven wij onze cellen de benodigde energie. Door gevarieerd te eten worden vitamines en mineralen beter opgenomen in ons lichaam. De voeding die je cellen nodig hebben om collageen te produceren zijn: vitamine C en proteïnen. 

Lees meer »

Huidveroudering en het ontstaan van rimpels

Huidveroudering start vanaf jouw 25e levensjaar

Vanaf ons 25e levensjaar begint de huid de eerste kenmerken van huidveroudering te vertonen. De huid wordt dunner, de doorbloeding verslechtert, de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine vermindert waardoor de huid haar stevigheid en elasticiteit verliest. De eerste rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes ontstaan. 

 

Lees meer »