Weet jij wat er in producten zit?

Geloof jij in sprookjes?

Afgelopen week vroeg Caroline aan mij of ik haar crème wilde bekijken. Ze wilde weten of deze past bij haar huidtype. Ik ken veel ingrediënten uit mijn hoofd maar heb jij weleens op je product gekeken? Allemaal Latijns….soms raadpleeg ik hiervoor mijn ingrediënten boekje.

 

 

Zo ook bij de crème voor Caroline.

Ik bekeek zorgvuldig alle Latijnse benamingen op de verpakking van de pot crème en kwam tot een schokkende ontdekking. Ondanks de hyaluronzuur wat er aan het product was toegevoegd, zat er ook een ander ingrediënt in namelijk één die vocht onttrekt.

Hoe bedoel je tegenstrijdig?

Als je vocht toevoegt en weer weghaalt is de eindstand 0. Het ene heft het andere dus op. Weg werking op het vochtgehalte, weg functie van de crème voor jouw huid. Caroline schrok enorm toen ik haar de mijn bevindingen toestuurde. Ze vroeg mij, en nu?

 

Wat moet je doen als ingrediënten elkaar opheffen?

Het is dus enorm van belang om niet zomaar op een ingrediënt af te gaan en je verder niet af te vragen wat er nog meer in het product zit. Veel fabrikanten roepen maar wat. Iets wat er niet in producten zit. Hiermee geven ze ons het gevoel dat er alleen maar slechte ingrediënten in producten zitten. Vaak gebuikt men teksten als “vrij van…” of “bevat geen….” Maar is het niet belangrijker om te vermelden wat er wel in zit?

Daar gaat het uiteindelijk om. Wat zit er in het product waardoor het doet wat het belooft.

 

 

Weet jij wat er in je producten zit?

Inmiddels zien wij steeds meer dat er op de verpakking staat hoeveel procent er van een bepaald ingrediënt in het product zit. Maar dit zegt nog steeds niks over het product zelf. Want wat zit er verder nog in?

Ingredienten in producten zetten jouw huid daadwerkelijk aan tot actie! Als er weinig tot geen “huidverbeterende” producten in jouw crème zitten, dan smeer je wel, maar verbetert er niks. Huidverbetering ontstaat alleen met actieve werkstoffen in je producten. Anders heet het huidverzorging, waarmee je alleen de dode huidcellen insmeert.

 

Weet jij wat er in je product zit? Of zou je weleens het verschil willen ervaren?

Geef je dan nu op voor het testen van 1 week Chris Farrell of Prescription producten. En ervaar het!

 

 

Wij werken al jaren met de meest innovatieve ingrediënten en gebruiken ook altijd de hoogst mogelijke effectieve concentraties.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.