Acné, hoe ontstaat het? En wat kan je eraan doen?


Acné is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij een ontsteking ontstaat van de talgklierfollikel. Het ontstaat vaak in de puberteit, onder invloed van hormonen. Maar ook op latere leeftijd kan acné ontstaan. Acné komt voornamelijk voor op plaatsen waar de meeste en grootste talgklieren zich bevinden. Zoals het gelaat, de borst, het bovenste deel van de rug en/of de schouders.

Hoe kan acné professioneel behandeld worden


Bij Huidinstituut Agnes behandelen wij de verschillende vormen van acné en geven adviezen over wat jij zelf kunt doen om de acné aan te pakken. Aan de belangrijkste oorzaak, de verhoogde hormoonspiegel, kunnen wij helaas niets doen. Dit kan alleen een arts met medicatie.

De behandeling bestaat uit het diepreinigen van de huid. Hierbij worden oneffenheden als ontstekingen en mee-eters op hygiënische wijze uitgedrukt, de hoornlaag verdunt en bacteriën gedood. Zo ontstaan er geen littekens.

Het bepalen van de behandeling is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces. In het begin van de behandeling ligt de behandelfrequentie hoog, er wordt 1-2 wekelijks behandeld. Deze neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Tussen de behandelingen zitten steeds langere tussenpozen.

Wat kan ik doen aan de rest-acné?


Wanneer de actieve acné verminderd of genezen is, kan er restacné achterblijven. Dit zijn zichtbare grove poriën en/of littekens.

Om Restacné minder zichtbaar te maken behandelen wij de huid met: 

Resultaten na de behandeling 


Na de acné behandeling krijgt je een op maat gemaakt behandelplan én productadvies. Indien jij deze acné-adviezen opvolgt geeft dit een significante verbetering van jouw huid.

De resultaten zijn mede afhankelijk door het op de juiste manier gebruiken van het productadvies voor thuis en de frequentie van het opvolgen van de instituut-behandelingen.

Geef jouw huid de tijd om aan de behandelingen en producten te wennen. Bij regelmatige behandeling en gebruik van producten kan na 6 tot 8 weken verbetering worden waargenomen.

Vergoeding zorgverzekeraars


De behandeling van acné wordt op doorverwijzing van een huisarts of dermatoloog vergoed. Raadpleeg jouw polis over de aard van de vergoeding. Meer lezen over acné.....

Aandachtspunten Acné
PDF – 353,0 KB 47 downloads