Paraffine/minerale oliën


In tegenstelling tot natuurlijke huidproducten bevatten veel producten minerale oliën. Deze in het Latijns genaamde Paraffine liquidum wordt uit aardolie gewonnen, net als benzine.Technisch gezien bestaan minerale oliën uit koolstof en waterstof, hetgeen slecht in het lichaam wordt afgebroken. Je gelooft het bijna niet maar deze stof wordt in meer huidproducten toegepast dan je denkt, helaas. In deze video vertel ik je kort over de effecten van paraffine in én op de huid.

De effecten van schadelijke stoffen op én in de huid!


  • Paraffine lijkt niet op ons lichaamseigen huidvet en kan hierdoor onze belangrijke lichaams-eigen huidfuncties niet ondersteunen. 
  • Paraffine wordt door ons lichaam opgeslagen in de buitenste huidlaag. Daar verstoppen de poriën en blokkeert de huid waardoor deze nog slecht in staat is te herstellen.
  • Minerale oliën zijn ook niet geschikt om actieve werkzame ingrediënten in de huid te krijgen. Dit betekend in feite dat huidverbetering of anti-aging hierdoor uitgesloten is.

Hoe veranderd de huid door minerale oliën/paraffine?


De huidbarrière veranderd door het gebruik van minerale oliën. Vocht uit de huid verdwijnt en de huid droogt uit. Na onderzoek van de huid is gebleken dat er aromatische koolwaterstoffen in de huid worden aangetroffen, welke kankerverwekkend zijn. 

Wat kan ik eraan doen?


Natuurlijke plantenoliën lijken op ons huid-eigen vet en worden beter door de huid geabsorbeerd. Ze versterken het immuunsysteem, dringen diep in de huid en binden vocht. Ze zijn terug-vettend zodat alle symptomen van een droge/vochtarme huid verdwijnen. Kies dus natuurlijk!

Herken jij het gevoel van die vochtarme, droge en/of ruwe huid? Of wil jij weten of jouw huid paraffine bevat?


Laten wij dan samen jouw huidtype bekijken! Mocht er onverhoopt paraffine in jouw huid aanwezig zijn, dan adviseer ik je graag hoe dit verdwijnt. Maak hiervoor gerust een afspraak voor een huidscan!