Eczeem en Psoriasis


Een van de meest voorkomende huidproblemen zijn eczeem en psoriasis. Deze uiten zich onder andere in rode plekken, schilfers en jeuk. Bij psoriasis vindt een huidceldeling bijvoorbeeld om de 4 tot 6 dagen plaats. Terwijl dit normaal tussen de 25 tot 30 dagen is.

Een droge, beschadigde huidbarrière met een verstoorde pH-waarde is niet meer in staat om jou optimaal te beschermen. En biedt zo onvoldoende weerstand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hierdoor zullen huidproblemen ontstaan.

Wat Psoriasis en eczeem verergert:


  • stress
  • verkeerde verzorging
  • allergieën
  • externe invloeden zoals zon, wind of juist kou

De juiste huidverbeteringsproducten zijn hier dan ook essentieel.

Huidverbetering bij eczeem & psoriasis


In het huidinstituut geven wij verschillende behandelingen om eczeem en psoriasis te verminderen. Als medisch schoonheidsspecialiste ben ik bekend met de verschillende vormen van eczeem en psoriasis en de behandeling ervan. Naast de behandeling van de Dermatoloog is het goed om jouw huid in een goede conditie te houden.

Zo versterk je de weerstand, verbeter je eczeem en valt psoriasis minder op!


Onze bijdrage aan jouw huid is om de pH-waarde van de huid te herstellen. De huidbarrière, dus de weerstand van jouw huid te verhogen. De roodheid te kalmeren en de droogte op te heffen (of draaglijk te houden).

Iedere situatie en huid is uniek daarom maak ik vooraf aan de behandeling een uitgebreide huidanalyse met huidmeting en indien de plaats van het eczeem of psoriasis het toe laat ook een huidscan. De behandeling en producten worden daarna afgestemd op jouw huidtype en de conditie van jouw huid. Zo bereikt je een optimaal effect bij psoriasis en eczeem!