Fijne lijntjes


Fijne lijntjes in het gezicht zijn één van de meest zichtbare tekenen van huidveroudering en vaak het eerste waar men zich aan stoort. We zien er direct ouder uit. Iets wat wij absoluut niet willen.

Iedere dag wordt ook onze huid een dagje ouder


Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden.

Vanaf ons 25e levensjaar neemt de productie van collageen af en begint de huid de eerste kenmerken van huidveroudering te vertonen. De huid wordt dunner en de doorbloeding verslechtert. Het gevolg is dat het verouderingsproces in de huid steeds zichtbaarder wordt. De eerste rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes ontstaan. 

Natuurlijke verouderingsproces


Dit natuurlijke verouderingsproces gebeurt van binnen uit, maar wordt versneld door externe factoren, zoals:

 • UV-straling
 • airconditioning
 • stress
 • invloed van vrije radicalen (luchtvervuiling, alcohol en roken)

Wat kan jij tegen fijne lijntjes doen?


 

Fijne lijntjes en rimpels bij Huidinstituut Agnes

ANTI-AGING CRÈMES

Anti-rimpelcrèmes zijn geschikt tegen fijne rimpels en lijntjes en bevatten één of meerdere actieve bestanddelen zoals retinol en hyaluronzuur. Retinol is afgeleid van vitamine A zuur en stimuleren het bindweefsel. Na de behandeling voelt jouw huid gladder en zachter aan.


   PRESCRIPTION

   Tijdens een behandeling met Prescription wordt de huid met een krachtige maar zachte peeling  vernieuwd . Daarbij wordt gebruik gemaakt van de stof salicylzuur, glycolzuur of amandelzuur.

   Lees verder….


   SKINPEN

   Microneedling, de laatste, wetenschappelijk bewezen techniek op het gebied van het behandelen van fijne lijntje en rimpels. Stimulatie door middel van de SkinPen zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine, wat zorgt voor een gladdere, verfijnde, egale huid.

   Lees verder....