Droge/vochtarme huid


Een droge huid is anders dan een vochtarme huid.

Bij een droge huid wordt vaak gedacht aan te weinig drinken of te weinig vocht. Maar het is anders. Laat mij het je uitleggen. Een droge huid trekt, na het douchen heb je dan direct het gevoel dat jouw huid ingesmeerd moet worden. Dit betekend dat jouw huid te weinig vetten heeft.

Bij een vochtarme huid kom je water tekort en zijn fijne lijntjes zichtbaar. Bij een extreem vochtarme huid kunnen ook irritaties ontstaan, waardoor de huid op een gegeven moment niks meer kan verdragen. Een vochtarme huid kan je vooral waarnemen maar voel je niet.

Een droge/vochtarme huid kan ontstaat door allerlei factoren:


De barrière functie van de huid is verstoord door:

  • verkeerd gebruik van cosmetica producten
  • te veel douchen/ badderen

De huid kan slecht water en vet vasthouden

  • door zon, airco, verwarming

Herstellen van een droge, vochtarme huid Wil jij weten hoe het is gesteld met het vet- en vochtgehalte van jouw huid?


Hydraterende en barrière herstellende stoffen zijn nodig om de vochtarme huid te herstellen en van vocht te voorzien. Je zorgt er voornamelijk voor dat jouw huid beter vocht gaat vasthouden. Anders zou je namelijk heel makkelijk in bad kunnen gaan zitten en als een spons water opnemen. Was het maar zo makkelijk!

Lipiden of terwijl vetten en barrière herstellende stoffen zijn nodig om de vet-arme huid te herstellen en van vet te voorzien. Zorg ervoor dat jouw huid beter gevoed wordt met rijke producten, zo wordt jouw huid minder droog.

Wil jij weten hoe het is gesteld met het vet- en vochtgehalte van jouw huid?


Tijdens een huidscan en huidmeting laat ik je zien wat jouw huid nodig heeft!

Ik meet dan jouw:

  • vetgehalte
  • vochtgehalte
  • ph waarde