Tips tegen huidveroudering en rimpels

Is het zo dat fruit mijn huid verbetert?

Wist je dat voeding effect heeft op onze huid? En weet jij welke voedingsmiddelen zorgen voor een mooiere huid? 
Via voeding geven wij onze cellen de benodigde energie. Door gevarieerd te eten worden vitamines en mineralen beter opgenomen in ons lichaam. De voeding die je cellen nodig hebben om collageen te produceren zijn: vitamine C en proteïnen. 

Voeding

Collageen is samen met elastine verantwoordelijk voor het tegen gaan van huidveroudering. Voor de productie van collageen zijn o.a voedingsmiddelen met een hoge waarde aan ijzer, voor sterke celwanden, koper voor de veerkracht en zink voor de productie en opname van collageen van belang. 
Maar welke voedingsmiddelen zijn dit?

Goede voedingsmiddelen zijn o.a...

Avocado' s een enorme goede bron van vezels en kalium, welke huidveroudering tegengaat. Aminozuren in avocado's reinigen je huid en bieden bescherming tegen agressieve omgevingsfactoren.

Blauwe bessen naast het verlagen van jouw bloeddruk en je beter kunnen concentreren gaan blauwe bessen huidveroudering tegen. De grote hoeveelheid vitamines, vezels en mineralen in blauwe bessen neutraliseren de zogenaamde ‘vrije radicalen’, die erom bekend staan dat ze allerlei ziekten en kwalen veroorzaken. 

Tomaten 
Je beschermt jouw huid het beste tegen veroudering en de schadelijke effecten van de zon door je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Maar wist je dat tomaten ook een beetje kunnen helpen? Daarin zit namelijk lycopeen. Dit stofje geeft de rode kleur aan tomaten en is een antioxidant die de huid beschermd voor verbranding en veroudering als gevolg van zonlicht. 

Voor meer anti-aging tips neem eens een kijkje op www.huidinstituutagnes-webshop.nl