Ontstaan van ongewenst pigment

Bij een te lange blootstelling aan de zon maken onze cellen pigment aan ter bescherming van onze huid. Deze cellen worden melanocyten genoemd. Melanocyten gaan meer melanine produceren in reactie op UV-straling.

Wat doet pigment voor onze huid?

Melanine absorbeert de zonnestralen en vormt een 'parasol' om de celkern heen zodat hun DNA wordt beschermd! Melanine zorgt dus voor een natuurlijk 'schild' tegen de vernietigende stralen van de zon. Als er namelijk te lang en te veel UV-B straling op de cellen schijnt kan het DNA van onze cellen dusver beschadigen, dat het kan leiden tot oncontroleerbare celdeling. (Huidkanker)

Hoe gevoelig is mijn huid voor pigment?

De gevoeligheid van jouw huid voor zonnestralen wordt grotendeels bepaald door de samenstelling van het pigment. In elke melanocyt (pigmentcel) worden twee soorten pigment gemaakt: eumelanine en feomelanine. 

Het zwarte pigment eumelanine is goed in staat om UV-licht op te nemen. Het feomelanine is hier veel minder toe in staat. De huid van roodharige mensen bevatten minder pigment korrels, met een relatief groot aandeel feomelanine. 

De huid van donkere mensen bevat meer pigment korrels met een relatief hoog percentage eumelanine. Dat maakt hun huid beter bestendig tegen de schadelijke effecten van UV-straling. 


HELP! Mijn zomerse kleurtje spoelt weg onder de douche na het scrubben.

Nee, dat kan niet! 

👉🏼Het bruiningsproces start dieper in jouw huid, in de pigmentcellen. Daar wordt de kleur aangemaakt. Dit pigment beschermt de huidcellen tegen UVB-straling uit zonlicht. Pas als je niet meer in de zon komt, stopt de pigmentproductie. Het pigment verdwijnt vervolgens langzaam uit de huid, die dan steeds witter wordt.

6 TIPS om pigment tegen te gaan

 

Tip 1. De juiste huidverbeteringsproducten gebruiken ter voorkoming van pigment 👉🏼https://www.huidinstituutagnes-webshop.nl/huidadvies

Tip 2. Zorg ervoor dat jouw huid geen pigment krijgt door het verkeerd verwijderen van acné, mee-eters, papels en of pustels. Blijf na acnébehandelingen tijdelijk uit de zon en laat je adviseren!👉🏼https://www.huidinstituutagnes.nl/huidproblemen/acne

TIP 3. Het gebruik van 𝗩𝗶𝘁𝗮𝗺𝗶𝗻𝗲 𝗖 gaat de aanmaak van pigment tegen door UV-licht.

Gebruik de best opneembare en puurste vorm én aan een mineraal gekoppeld, zoals calciumascorbaat. Deze is vriendelijk voor je tandglazuur en de maagwand.

👉🏼https://www.huidinstituutagnes-webshop.nl/product/3997777/vitamin-c

 

Tip 4.  Neem eens een behandeling met Mandelic voor een oppervlakkige behandeling van pigmentstoornissen

👉🏼https://www.huidinstituutagnes.nl/behandelingen

 

Tip 5.  Zet een kuur in met afwisselend fruitzuren en de skinpen behandeling, tegen pigment

👉🏼https://www.huidinstituutagnes.nl/behandelingen/huidverjonging/skinpen

 

 Tip 6. Gebruik een goede zonnecrème met SPF 50.

Deze beschermt niet alleen tegen uv-straling maar ook tegen vrije radicalen (schadelijke invloeden van buitenaf) 

👉🏼https://www.huidinstituutagnes-webshop.nl/producten/huidverbetering/sun-care

 

Voor vragen, neem gerust contact met mij op. Of maak kennis tijdens een vrijblijvend advies voor jouw mooiste huid! Bereik zichtbare, natuurlijke huidverbetering én verjonging door middel van ons 5-stappenplan.

 

𝙱𝚁𝙾𝙽: 𝚏𝚘𝚝𝚘 𝙷𝚞𝚒𝚍𝚒𝚗𝚜𝚝𝚒𝚝𝚞𝚞𝚝 𝙰𝚐𝚗𝚎𝚜𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚎𝚗 𝚗𝚊

𝙳𝚒𝚝 𝚛𝚎𝚜𝚞𝚕𝚝𝚊𝚊𝚝 𝚒𝚜 𝚘𝚗𝚝𝚜𝚝𝚊𝚊𝚗 𝚍𝚘𝚘𝚛 𝚑𝚎𝚝 𝚓𝚞𝚒𝚜𝚝𝚎 𝚐𝚎𝚋𝚛𝚞𝚒𝚔 𝚟𝚊𝚗 𝚑𝚞𝚒𝚍𝚟𝚎𝚛𝚋𝚎𝚝𝚎𝚛𝚒𝚗𝚐𝚜𝚙𝚛𝚘𝚍𝚞𝚌𝚝𝚎𝚗 𝚟𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚛𝚒𝚜 𝙵𝚊𝚛𝚛𝚎𝚕𝚕 𝚎𝚗 𝚎𝚎𝚗 𝚌𝚘𝚖𝚋𝚒𝚗𝚊𝚝𝚒𝚎 𝚊𝚊𝚗 𝚋𝚎𝚑𝚊𝚗𝚍𝚎𝚕𝚒𝚗𝚐𝚎𝚗.