5 tips voor huidverbetering in de lente

Jippie! Ik heb er weer zin in, de lente dient zich aan. We laten de koude, regenachtige dagen snel achter ons en kunnen weer voorzichtig gaan genieten van de eerste zonnestralen. De winter is geen prettig seizoen voor onze huid, maar wat heb jij eigenlijk aan skin-care nodig in de lente?

De huid verandert ieder seizoen van behoefte 

Het is weer even wennen voor je huid maar de lente is zo’n periode om je dagelijkse Skin-care routine weer eens onder de loep te nemen en aan te passen aan het seizoen. 

Je huid heeft in de lente een andere behoefte dan in de winter. Waar we in de winter onze huid van dode huidcellen ontdoen (peeling) én hem stevig voeden met een volle crème. Vraagt onze huid in de lente om wat meer lucht. Het is tijd voor dunnere gezichtscrèmes en maskers. 

In deze blog geven we je tips om je huid lente-klaar te maken. Wacht vooral niet te lang met het inplannen van een voorjaarspeeling!

Zo maak je je huid lente-proof

TIP 1.

Maak je skin routine compleet

Een goede huidverzorgingsroutine is de basis voor een gezonde huid. Het gebruik van huidverbeteringsproducten in de juiste volgorde draagt bij aan een mooiere huid en kan samen met huidbehandelingen dé oplossing zijn voor vele huidproblemen. Zorg dus dat je 5 -stappenplan compleet is, voor het bereiken van jouw mooiste huid. Jouw 5 stappen bestaat minimaal uit een reiniging, tonic, concentraat, dag- en oogcrème.

 

TIP 2.

Hydrateren in de lente

In de koude wintermaanden worden de meeste huiden droog met schilfers. Om de huid tijdens de winter meer voeding te geven smeren we daarom graag met volle en vettere crèmes. Tijdens de lente zal de zon meer gaan schijnen en wordt het warmer buiten. Daarmee verandert ook de behoefte van de huid. Het is daarom tijd om over te stappen op een luchtigere crème. Laten we hier je huidwaardes checken, boek hier gratis jouw afspraak.

TIP 3.

Onderga een voorjaarspeeling

Een gladde, goed gehydrateerde huid is wat we willen, maar wel zonder dode huidcellen. Anders neemt de huid de werkzame stoffen uit crèmes, serums en maskers niet op. Door je huid aan het begin van de lente te trakteren op een grondige peeling, verwijder je de bovenste huidlaag, waardoor een gezonde, gladde, nieuwe huid tevoorschijn komt. Gebruik de peeling in de lente zeker eens per week, om je frisse huid te behouden. De perfecte timing om een masker te nemen is direct na je peeling. 

 

Tip 4.

Lichte serums en moisturizers
Nu het buiten warmer wordt en je huid andere behoeften ontwikkelt, is het tijd om over te stappen op lichtere serums en crèmes. Grote kans dat je huid geen baat meer heeft bij de intens voedende producten die je tijdens de winter gebruikte. Voeg vitamine C toe aan jouw dagelijks Skin-care routine.

Vitamine C is één van de krachtigste anti-oxidanten die er is. Tijdens de lente speelt UV-straling door de zon een grote rol. Hierdoor is de huid gevoeliger voor vrije radicalen: kleine, agressieve deeltjes die schade aan de weefsels en cellen kunnen brengen. Vrije radicalen hebben een grote invloed op de huid, ze maken de huid slapper en er ontstaan pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels. Anti-oxidanten, zoals vitamine C, helpen om de huid van binnenuit te beschermen tegen deze vrije radicalen. Kortom, vitamine C verbetert de huid en gaat huidschade in de toekomst tegen! 

Ascorbic acid, mag wat mij betreft zeker niet ontbreken gedurende de lente en zomer binnen jouw dagelijkse Skin-care routine.

TIP 5.

Must-have: SPF
Een goede beschermingsfactor is ieder seizoen onmisbaar, zélfs in de winter wanneer de zon zich amper laat zien. Maar vooral in de lente, de lentezon is nog niet heel warm, maar op veel dagen wel volop aanwezig en is vaak krachtiger dan we verwachten!. En laat dat nou juist zo verraderlijk zijn.  Een zonnefactor van SPF15 en hoger geven de huid voldoende bescherming tijdens de lente-zon. Breng deze direct aan na jouw dagcrème, zo start je de dag direct mooi én beschermd!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.