Voelt jouw huid trekkerig na het douchen?

”HELP, mijn huid trekt na het douchen” En wil je er snel wat crème op aanbrengen? Dan heb je waarschijnlijk een droge huid.

Een van mijn vragen tijdens een huidanalyse is: Ervaar je na het douchen een trekkerige huid?

Zo ook van de week tijdens een intake gesprek met Janneke. Ze vertelde mij dat haar huid trekt na het douchen en denkt dat ze meer water moet drinken. Ze wil graag haar huid hydrateren met een goede crème en zo kwam ze bij mij in de praktijk.

Agnes;

Wij horen wel vaker dat de huid na het douchen trekt en dat men niet kan wachten om zijn/haar crème aan te brengen. Ik leg het je uit...

Er is een verschil in huidverbeterringsproducten en huidverzorgingsproducten. Met verbeteringsproducten bouw je reserves op in jouw huid, in jouw diepere huidlagen. Dat gebeurd niet met huidverzorging. Dit ligt op en in je bovenste huidlaag en spoel je steeds weer weg (of verlies je samen met dode huidschilfers)

Het is dus van belang dat je producten kiest die kwalitatief goed zijn voor jouw huid om bijvoorbeeld vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Dat lukt niet met producten die je steeds weer afspoelt.

Om even terug te komen op Janneke…..

Na de huidmeting met de Skin-Analyzer dacht zij een  laag vochtgehalte te hebben. Maar niets bleek minder waar……. Ik meette een laag vetgehalte! Na mijn uitleg begreep Janneke direct dat het trekkerige gevoel na het douchen werd veroorzaakt door te weinig (vet)-reserves in haar huid. 

Tijdens de behandeling heb ik de te lage waardes in haar huid op peil gebracht, in conditie noem ik dat. En zijn wij samen met de producten voor thuis direct aan de slag gegaan om het vet-gehalte te verhogen en hiermee het vervelende trekkerige gevoel na het douchen op te lossen.

En raad eens?

Van de week al een berichtje dat het beter ging met haar huid. Ze schreef: Ow Agnes, dit had ik veel eerder moeten doen! Ik wist niet dat je zo snel verschil kon voelen tijdens het gebruik van huidverbeteringsproducten. Ik wil nooit meer anders! Dankjewel.


BEAUTY-TIP! 

De 3 huidwaardes, vet, vocht en ph waarde zijn belangrijke peilers voor jouw huidconditie. Samen brengen ze op een zeer onafhankelijke en betrouwbare manier naar voren welk huidtype jij hebt.

Na de huidmeting is dus direct duidelijk welke huidwaardes nog aandacht nodig hebben. Meer lezen? 👉🏼 https://www.huidinstituutagnes.nl/behandelingen/huidscan-en-huidmeting of bekijk dit filmpje.