Home » Informatie » Blog's » De zon & jouw huid

De zon & jouw huid

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 15:57

Dé energie die vrijkomt als de zon begint te schijnen ervaren vele van ons als een cadeautje!

We voelen ons gelukkiger, krijgen meer energie en het verbetert ons immuunsysteem. 

Ook zorgt de zon voor de aanmaak van vitamine D, waardoor o.a calcium beter wordt opgenomen en de opbouw van botten wordt gestimuleerd. De zon heeft ook een gunstig effect op psoriasis en eczeem. Veel mensen hebben dus baat bij zonlicht, voelen zich goed en zien er vaak zichtbaar beter uit.

Niks mis met de zon?

Toch kan de zon zonder de juiste bescherming in ieder jaargetijde schadelijke effecten hebben op onze huid. Niet alleen werkt de zon huidveroudering in de hand maar ook de nadelige gevolgen van verbranding en huidkanker liggen op de loer. Zonneschade is namelijk een van de meest voorkomende schade van onze huid. 

 

Tegenwoordig zijn de risico’s bij veel mensen bekend. Hierdoor is zonbescherming een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijkse skin care regime. Ik adviseer dan ook iedereen een SPF te gebruiken met UV-A en UV-B bescherming op het moment dat er blootstelling is aan UV-straling. 

 

Wist je dat .... ik als medisch schoonheidsspecialiste jouw huid tijdens een behandeling controleer op verdachte plekjes en vlekjes? En als ik wat ontdek jou het advies geef om er mee naar de huisarts of dermatoloog te gaan?

De eerste signalen van huidkanker worden vaak niet opgemerkt!