Start van de herfst

Is jouw huid al herfstklaar?

Een kleine 8 weken geleden, net voor de grote vakantie gaf ik je 3 tips voor in de zomer. Nu zijn wij nog maar net weer terug in het dagelijkse ritme en doet de herfst over 14 dagen al zijn intrede.

De astronomische herfst begint op 23 september 2022 om 03.04 uur. Maar officieel is de herfst vanaf 21 september. Vanaf dat moment duurt de herfst vervolgens tot 21 december. Daarna start de winterperiode.

Met deze 3 stappen is jouw huid goed voorbereid op de herfst

Ik herinner mij nog de afgelopen weken, dat droge dorre gras, door een gebrek aan water in de tuin. Als ik nu naar buiten kijk en de regen op ons platte dak hoort tikken, is daar geen sprake meer van. Dit is dan ook hét moment om de huidtips voor de herfst met jullie te delen. 

Onze huid heeft na de zon, zee en de airconditioning wel wat vocht verloren. En zoals het gras wel wat water kon gebruiken, kan onze zonbeschadigde huid wel wat hulp gebruiken om sterk genoeg de winter te trotseren. Met deze 3 stappen ga je goed voorbereid de herfst in!

Hydrateren

Na de zomerzon ontstaan er vaak fijne lijntjes en is er soms een wat doffe, onrustige, zelfs schilferige huid zichtbaar. Gelukkig is dit goed op te lossen door een producten te gebruiken met hyaluronzuur.  Pas je dag- en nachtcrème aan, deze wordt rijker en vetter in de herfst, om zo goed de kou te trotseren. 

Opfrissen

Door een opeenstapeling van dode huidcellen en pigment, ziet jouw huid er na de zomer wat minder stralend en egaal uit. Met behulp van ingrediënten zoals glycolzuur of salicylzuur verwijder je dode huidcellen en zorgt je voor een fris en egaal huidoppervlak. Daarnaast zorgen ze voor meer vocht in de huid, het verminderen van pigmentvlekken, het opbouwen van collageen en het voorkomen van puistjes.

Herstellen

Niet zo vreemd dat huidaandoeningen vaker in het najaar en de winter voorkomen. Aan het einde van de zomer heeft de barrièrefunctie van je huid flink te lijden gehad. En heeft de zon bepaalde structuren als collageen en elastine beschadigd. Ideale najaarsproducten zijn hyaluron en collageen om jouw huid van vocht te voorzien. Maar ook vitamine C tegen zonschade en Niacinamide om jouw huid te herstellen mogen niet ontbreken. Vergeet vooral ook niet een zonnebrandcreme te gebruiken.

 

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog of wil je een huidadvies ontvangen? Mail mij gerust op info@huidinstituutagnes.nl of stel je vraag onder deze blog.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.