Niacinamide? Wat doet deze vitamine voor jouw huid?

Vitamines staan bekend om hun positieve werking voor ons immuunsysteem. Maar wist je ook dat vitamines een enorm effect op jouw huid hebben? Zoals Vitamine C ingezet wordt om pigment tegen te gaan (ascorbine zuur) en Vitamine A tegen huidveroudering (retinol palmitate) zo is er ook vitamine B, ook wel Niacinamide genoemd. Maar weet jij wat vitamine B voor onze huid doet?

Niacinamide en zijn werking!

Niacinamide is beter bekend als vitamine B3 en krijgen we voor een groot deel binnen via onze voeding. Zo zorgt vitamine B3 o.a dat het zenuwstelstel goed functioneert en heeft een positief effect op de hersenen en zenuwen die betrokken zijn bij het leervermogen en de concentratie. Ook is vitamine B3 nodig voor de energieproductie (helpt tegen vermoeidheid) en een goede spijsvertering en speelt een belangrijke rol bij de vorming van hormonen in de bijnier.

Ook op onze huid heeft niacinamide een positief effect! 

Niacinamide is namelijk in te zetten voor elk huidtype, zelfs voor de (zeer) gevoelige huid. VITAMINE B3 is hiermee een echte alleskunner! Het versterkt de huidbarrière waardoor de huid minder vocht verliest. Bijvoorbeeld perfect voor de droge en vochtarme, gevoelige huid.

Voordelen van Niacinamide:

  • versterkt de huidbarrière
  • werkt ontstekingsremmend
  • normaliseert de talgproductie
  • vermindert pigmentatie
  • houdt het vochtgehalte van de huid op peil
  • kalmeert bij rode huidaandoeningen 
  • verkleint grove poriën

Niacinamide is een sterke anti-oxidant en beschermt jouw huidcellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf! Het heeft dus het vermogen om vrije radicalen (die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht of rook) op te ‘ruimen’. Niacinamide is dus zeker een aanrader in je huidverzorgingsroutine!

Wil je meer weten over Niacinamide?

Lees hier meer....