Wat een moestuin en jouw huid met elkaar gemeen hebben

Ik ben gek op de natuur en ben er dan ook vaak te vinden. Soms wat verder weg van huis maar heel vaak, dichtbij, in mijn eigen (moes)tuin. Ik wroet wat in de aarde, sproei wat met de gieter en zorg ervoor dat alles voldoende verzorging krijgt. Zo heb ik straks een mooie oogst in de zomerperiode. In deze blog neem ik je mee naar de vergelijking tussen jouw huid en het hebben van een moestuin. (Ken je deze foto nog?)

Heel anders aanpakken

Nu is het seizoen nog maar net begonnen, maar dit jaar ben ik vastbesloten dat ik het grondiger ga aanpakken dan vorig jaar. Vorig jaar stond een gedeelte van de groentes laag bij de grond en andere hoog, in een bak.

Maar toch had ik enorme last van slakken, vooral bij de bakken laag bij de grond. Dus maakte ik deze zomer hoge bakken, op poten. En wat denk je? Een veel betere eerste oogst en minder slakken, ondanks het natte en regenachtige weer.

Ik ben vertrokken!

Moestuinieren kan dus in de grond of in een bak. Beiden hebben een ander voordeel. Zo ben ik bij een bak gegarandeerd van de juiste voeding en in de grond afhankelijk van het bodemleven. (lees o.a slakken) Nu denk je vast maar Agnes, wat heeft dit alles nu met de huid te maken? Nou dat zal ik je vertellen. 

Tijd voor jouw huid

De huid heeft die aandacht ook nodig, ik vergelijk het met die vervelende slakken in mijn tuin. “Als je die hun gang laat gaan, dan wordt de plaag groter, je oogst minder en wordt het steeds vervelender om deze klus aan te pakken.

Zo werkt het ook bij huidverbetering, in de diepte van jouw huid. (ter info: huidverzorging is aan de oppervlakte) Kom je eens in de 4-6 weken voor een huidbehandeling en laat je de producten iedere dag voorbij gaan, dan wordt het steeds lastiger om jouw huidprobleem aan te pakken en zal je minder resultaat bereiken. 

Resultaten!

Als je regelmatig even tijd uittrekt om ‘onkruid te wieden’, slakken te pakken, dan blijft het behapbaar en wordt het probleem minder groot”. Zo ook met jouw huid. Ik raad je aan om elke dag 4 minuten de tijd te nemen voor jouw persoonlijke 5 stappenplan aan huidverbetering, je zult verstelt staan hoe snel je resultaat behaald.

"Vorige week nog kwam er een mevrouw in de praktijk, doorgestuurd door de huisarts, de kwam er niet meer uit, na 3 dagen zag zij al verschil en na 1,5 week was haar probleem opgelost. Geweldig!".

Snoeien doet bloeien. 

Wat ik zelf heel fijn vindt aan tuinieren is dat je een zaadje ziet opgroeien tot gewas. “Het werk dat je doet, levert een tastbaar resultaat op”. Als je een aardbei die je zelf hebt gezaaid in je mond steekt, geeft dat veel voldoening en de smaak, mmmmm! Zo geldt dat dus ook voor de huid.

Werk jij net als ik met voeding voor jouw huid? (ik ook bij de plantjes)

Of laat je de slakken toe en zie je na een aantal weken wel of de 
sla er nog staat?


Reactie plaatsen

Reacties

Coby Buitelaar
een maand geleden

Hallo Agnes, ik heb ook een tuin en mede door de vele regen ook heel veel last van slakken. Vroeger kochten we slakken korrels maar omdat gif niet meer mag moet je iets anders verzinnen.
Daarom heb ik bakjes bier neergezet.
Groetjes Coby