Geeft de koude wind jou ook zo'n droge en ruwe huid?

Nu de winter al lekker op dreef is en de wind om je oren loeit krijg ik in mijn praktijk steeds vaker vragen over de gevoelige, droge en schilferende huid. Maar hoe tem je deze aangedane huid?

Maar wat is dat nou eigenlijk precies een droge huid?

De droge huid ziet er vaak schilferig uit en voelt soms ruw aan. Een droge huid zorgt vaak voor een trekkerig gevoel, na het douchen. Je hebt dan het gevoel, direct na het douchen, snel je crème te moeten aanbrengen.

Precies, dit zijn de tekenen van een droge huid. Jouw huid komt dan vetten te kort. Verwar dit niet met een vochtarme huid welke hydratie nodig heeft.

 

Wat is het nadeel van een droge huid?

Een droge huid kan jouw barrièrefunctie verzwakken, wat kan leiden tot vochtverlies en gevoeligheid.

De beschermlaag van jouw huid kan dan niet goed meer zijn vocht vasthouden en wordt doorlaatbaar voor allerlei stoffen van buitenaf. Naast dat de huid kwetsbaar wordt en zal uitdrogen, gaan we steeds meer fijne lijntjes en rimpels vertonen. En kunnen er allerlei klachten aan de huid ontstaat zoals:

  • Een steeds gevoeligere huid
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Eczeem/psoriasis
  • Droge huid
  • Vochtarme huid
  • Een huid die niks meer kan verdragen
  • Rode, gevoelige huid

Let op! Dit wordt vaak verward: Een droge/vet-arme huid is overigens wat anders dan een vochtarme huid, welke hydratatie nodig heeft.

De oplossing voor een droge huid!

Met zowel de juiste producten voor het vet- en vochtgehalte en aangepaste huidbehandelingen kunnen wij de huidbarrière herstellen. Denk aan hydraterende maskers, rijke serums en een dag- en nachtcrème met de juiste hoeveelheid vetten. Vergeet ook zeker de voordelen van de Omega 3 visolie niet. Deze werken perfect naarmate wij ouder worden tegen een droge huid.

Deze essentiële vetzuren uit OMEGA zijn actief in al onze lichaamsweefsels en -cellen en zorgen voor het goed functioneren van de meest uiteenlopende interne processen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.