Betrouwbaarheid SPF zonnefactor

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 17:15

Hoe betrouwbaar is jouw SPF zonnebrandfactor?

Met het zomerse weer op komst is zonnebrandcrème de komende dagen geen overbodige luxe. Maar niet alle producten beschermen je huid even goed tegen de zon, blijkt uit de jaarlijkse zonnebrandtest.

Gisteren las ik online het nieuws dat er heel wat zonnebrandproducten niet goed door de beschermingstest komen.
De merken die spf 30 op de verpakking hebben staan, bieden maar bescherming voor spf 11.
 
Dit kwam naar voren uit de test maar weet je hoe dat komt?

 

Testmethodes van zonnebrand

Er zijn namelijk twee meet-methodes voor zonnebrand. Ze bekijken tijdens deze test of de SPF-factor die op het product staat ook daadwerkelijk die spf bescherming biedt. En hier ging het dus mis!

 

 

De resultaten

Nu zijn er twee verschillende methodes om dit te testen. De Europese COLIPA methode en de Amerikaanse FDA methode. Het verschil tussen deze twee methodes is dat een SPF20 gemeten volgens de COLIPA methode een betere bescherming biedt dan een SPF gemeten volgens de FDA methode. 

Dit heeft alles te maken met de betrouwbaarheid van de testen. En komt doordat de bescherming van de FDA methode vaak anders uitvalt dan daadwerkelijk op de verpakking is aangegeven. 

 

Wees je er dus bewust van dat deze twee vaak door elkaar worden gebruikt.

Maar welke test is gebruikt tijdens de testmethode in het nieuws? Dat weten wij niet? Wat ik wel weet is dat CHRIS FARRELL de betrouwbare COLIPA methode gebruikt.
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.