Nationale grondstoffendag, de ingredienten in jouw producten

Afgelopen week was de nationale grondstoffen dag. Super interessant vind ik dit, want al jouw producten bestaan namelijk uit grondstoffen. Heb je weleens bekeken wat er in jouw producten zit? Ik wel, er staan echt onwijs veel Latijnse namen op de verpakking van jouw producten. Deze vertellen allemaal iets anders. Ieder ingrediënt betekent iets voor jouw huid, zo ook Paraffine Liquidum, een minerale olie. Lees je mee?

De werking van ingrediënten op jouw huid

Deze in het Latijns genaamde Paraffine Liquidum is een minerale olie en wordt gewonnen uit aardolie, net als benzine. Technisch gezien bestaan minerale oliën uit koolstof en waterstof. Paraffine lijkt dus niet op ons lichaams-eigen huidvet en kan hierdoor onze belangrijke lichaams-eigen huidfuncties ook niet ondersteunen. Dit in tegenstelling tot natuurlijke huidproducten welke geen paraffine bevatten. 

In deze video vertel ik je kort over de effecten van paraffine in én op de huid.

De effecten van schadelijke stoffen op én in de huid! 

Paraffine wordt door ons lichaam opgeslagen in de buitenste huidlaag. Hier kan het lichaam het niet afbreken, hierdoor verstoppen de poriën en blokkeert de huid.  Minerale oliën zorgen ervoor dat de huid nog slecht in staat is te herstellen. Ook zijn ze niet geschikt om actieve werkzame ingrediënten in de huid te krijgen. Dit betekent in feite dat huidverbetering hierdoor is uitgesloten.

Hoe verandert de huid door paraffine?

De huidbarrière verandert door het gebruik van minerale oliën. Vocht uit de huid verdwijnt en de huid droogt uit. Na onderzoek van de huid is gebleken dat er aromatische koolwaterstoffen in de huid worden aangetroffen, welke ook nog eens kankerverwekkend zijn. 

Wat kan ik aan paraffine doen?

Natuurlijke planten-oliën lijken op ons huid-eigen vet en worden beter door de huid geabsorbeerd. Ze versterken het immuunsysteem, dringen diep in de huid en binden het vocht. Ze zijn terug-vettend zodat de symptomen van een droge en vochtarme huid verdwijnen. 

𝙃𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣 𝙟𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙩 𝙜𝙚𝙫𝙤𝙚𝙡 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙞𝙚 𝙫𝙤𝙘𝙝𝙩𝙖𝙧𝙢𝙚, 𝙙𝙧𝙤𝙜𝙚 𝙤𝙛 𝙧𝙪𝙬𝙚𝙝𝙪𝙞𝙙? 𝙊𝙛 𝙬𝙞𝙡 𝙟𝙞𝙟 𝙬𝙚𝙩𝙚𝙣 𝙤𝙛 𝙟𝙤𝙪𝙬 𝙝𝙪𝙞𝙙 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙛𝙛𝙞𝙣𝙚 𝙗𝙚𝙫𝙖𝙩?

👉🏼𝘓𝘢𝘵𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘫 𝘥𝘢𝘯 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘩𝘶𝘪𝘥𝘵𝘺𝘱𝘦 𝘣𝘦𝘬𝘪𝘫𝘬𝘦𝘯!

𝘔𝘰𝘤𝘩𝘵 𝘦𝘳 𝘰𝘯𝘷𝘦𝘳𝘩𝘰𝘰𝘱𝘵 𝘱𝘢𝘳𝘢𝘧𝘧𝘪𝘯𝘦 𝘪𝘯 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘩𝘶𝘪𝘥 𝘢𝘢𝘯𝘸𝘦𝘻𝘪𝘨 𝘻𝘪𝘫𝘯, 𝘥𝘢𝘯𝘢𝘥𝘷𝘪𝘴𝘦𝘦𝘳 𝘪𝘬 𝘫𝘦 𝘨𝘳𝘢𝘢𝘨 𝘩𝘰𝘦 𝘥𝘪𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘸𝘪𝘫𝘯𝘵.

Wil je zien hoe jouw producten worden gemaakt?

Bekijk dan hier het korte filmpje met Mevrouw Farrell, leuk om te zien!😉


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.