Wat een moestuin en jouw huidwaardes met elkaar gemeen hebben.

Ken jij jouw huidwaardes?

In deze blog neem ik je mee naar de vergelijking tussen het bodemleven en jouw huidwaardes zoals vet, -vocht en ph waarde. Deze vertellen namelijk precies hoe goed jouw huid in (top)conditie is. Wat denk jij zijn jouw waardes nog perfect? Laat ze testen met behulp van de skin-analyzer. Vooral als je huidproblemen ervaart.

Wat de meeste van jullie niet van mij weten ;-)

Ik ben gek op de natuur en ben er dan ook vaak te vinden. Soms wat verder weg van huis maar heel vaak, dichtbij, in mijn eigen (moes)tuin. Ik wroet wat in de aarde, sproei wat met de gieter en zorg ervoor dat alles voldoende verzorging krijgt. Zo heb ik een mooie oogst in de zomerperiode. Zo ook dit jaar…..(Ken je deze foto nog?)

Heel anders

Nu is het seizoen nog niet begonnen, maar dit jaar ben ik vastbesloten dat ik het grondiger ga aanpakken dan de voorgaande jaren. 

Er staan bramen, frambozen, aalbessen en blauwe bessen gewoon in de kleigrond van mijn tuin en dat gaat prima. Maar dit jaar wil ik ook groentes. 

Ik ben vertrokken!

Dus zat er voor mij eind vorig jaar, in de zak van sinterklaas een tweetal moestuinboeken. Na heel wat lees-uren, bouwwerkzaamheden, zoals aarde storten en het timmeren van een eigen moestuinbak ben ik nu officieel van start gegaan. 

Ik kan je wel verklappen dat ik niet kon kiezen tussen de diverse manieren van moestuinieren. Het kan namelijk gewoon in de grond of in een bak. Beiden hebben een ander voordeel. Zo ben ik bij een bak gegarandeerd van de juiste voeding en in de grond afhankelijk van het bodemleven. 

 

Het bodemleven werkt net zoals jouw huid.

Als er een van jouw huidwaardes uit balans is dan merk je dat direct aan jouw huid

Denk aan:

 • jouw vochtgehalte (te weinig water)
 • jouw vetgehalte (te droge aarde)
 • jouw ph waarde (te weinig voeding voor de bodem)

  Weet jij hoe het is gesteld met jouw huidwaardes?

  Het is opvallend wat stabiele waardes al doen voor jouw huid , laat staan voor mijn moestuin. Het kan zelfs zoveel invloed hebben dat de plantjes er slap bij gaan hangen. (huidverslapping). Het is dus van cruciaal belang dat ik zowel de huid als mijn moestuin goed verzorg. In de winter zelfs met wat extra voeding. Zodat ik straks met trots de foto’s met jou kan delen van de successen van mijn moestuin (en huid natuurlijk! ;-)

  Wil jij ook weten hoe het is gesteld met jouw huidwaardes?

  Maak hier vrijblijvend (gratis) jouw testafspraak! (t/m 20-02-2023)


  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.