Microscopisch bloedanalyse

In deze blog neem ik je mee in een orthomoleculaire benadering van huidproblemen. Met behulp van microscopisch bloedanalyse, als bijna orthomoleculair therapeut ;-) 

Mijn examen als basis orthomoleculair therapeut zit er bijna op.

Het liep net even anders…en niet geheel vlekkeloos. Na dagen en uren te hebben gestudeerd voor mijn opleiding orthomoleculair therapeut, zou ik net voor de vakantie examen doen.Bekend is dat ik niet snel iets in mijn schoot geworpen krijg (met een knipoog) dus toen mijn examen er niet aankwam, ging ik op onderzoek uit.

Jammer, maar helaas

Helaas kwam ik tot de conclusie dat al mijn antwoorden op de 16 losse modules online niet waren opgeslagen.

Dat stemde mij verdrietig.

Ik had zo hard gestudeerd, iedere vrije minuut had ik dagelijks mijn best gedaan en nu mocht ik geen examen doen. Ook moest ik alle vragen opnieuw maken. Ik werk oplossingsgericht, dus herpakte mij en besloot in de vakantie al deze vragen opnieuw te maken.

Zo gezegd zo gedaan en nu mag ik alsnog over twee weken mijn examen orthomoleculair therapeut (basis) doen.

Gelukkig maar…

 

Werkt de ene vitamine net zoals de andere?

Zoals jullie weten ben ik geïnteresseerd in zowel huidverbetering van binnen uit als van buitenaf. Ik ben van mening dat huidverbetering niet alleen is wat je smeert maar ook van wat je inneemt aan voedingssupplementen/voeding. Lang heb ik gedacht dat als we maar voldoende voeding tot ons namen, we ook voldoende voedingsstoffen binnen zouden krijgen. Maar hier ben ik van teruggekomen. 

Vroeger haalde wij de broccoli van het land, zaten er wat butsen en gaten in, maar wij aten het op, met stengel en al, biologisch dus niet bespoten met chemicaliën.

Tegenwoordig, eten we de roosjes uit de supermarkt, helemaal gaaf en heel, doordat de broccoli in een kas, bespoten en wel op ons bord komt.

Uit broccoli halen we vitamine C, een vitamine die hard nodig is voor onze weerstand en de opnamen van collageen (tegen huidveroudering). Maar wat als we stress hebben? Dan verbruiken we meer vitamine C. Weg broccoli-vitaminen.

 

De ene vitamine is de andere niet

Ik merk dat veel mensen (ook in mijn praktijk) denken dat de ene vitamine de andere is. Neem vitamine b12. Op jouw potje kan wel staan “cyanocobalamine B12” en op mijn potje “bisglycinaat B12”. Dus wij slikken allebei B12, super goed. Maar zijn deze net zo goed? Laat ik het je kort uitleggen.

Biologische actieve vormen

Stoffen die vitamine B12 bevatten worden ‘cobalaminen’ genoemd. Cyanocobalamine komt oorspronkelijk niet voor in de natuur. In het lichaam wordt cyanocobalamine afgebroken tot fysiologische vormen, methylcobalamine en adenosylcobalamine.

De cyanide dat over blijft is giftig en blijft in kleine hoeveelheden achter in het lichaam en wordt daarom niet aangeraden. 

De best opneembare vormen zijn methylcobalamine en adenosylcobalamine (co-ënzym B12). Ze zijn beide biologische actieve vormen die niet meer omgezet hoeven te worden door de maag en darmen. Ze hebben belangrijke biochemische en therapeutische voordelen in vergelijking met andere niet actieve vormen van B12.

Dit geldt dus voor iedere vitamine, net zoals voor huidverbeteringsproducten. Het is belangrijk om te weten of jouw vitamine ook juist opneembaar is, biologisch opneembaar noemen ze dat en of deze niet eerst allerlei “poortjes” door moet voordat hij daar gaat doen wat hij moet doen. Hoeveel procent zou er dan nog door het lichaam worden opgenomen?

 

Wat staat er de komende maanden op het programma ;-)

In november start ik met de opleiding microscopisch bloedanalyse en ga ik verder met de opleiding orthomoleculair therapeut (gevorderd). Ik krijg vaak vragen over vitamines. Zoals:

  • Waarom gebruik jij ScKIN Nutrition?
  • Mijn arts zegt dat het niet uit maakt welke vitamine ik gebruik?
  • Dat men al een vitamine C (1000mg) slikt, als we starten met een skin-pen behandeling.
  • Waarom ik zo’n hoge dosering gebruik? En of je kan overdoseren? 

Omdat ik graag onderbouw hoe het werkt ga ik microscopische bloedanalyse toepassen in mijn praktijk. Alles is te zien, ook voor jou. Jouw bewijs ligt in je bloed. Wat je tekort komt en of je genoeg hebt. Verder in deze blog neem ik je mee in wat dat voor jou kan betekenen.

Waarom microscopisch bloedanalyse?

Het is een analyse, waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen.

Onder de microscoop bekijken en beoordelen we de verschillende elementen in het bloed. We bekijken je rode bloedcellen op:

  • kwaliteit
  • kleur
  • vorm
  • beweging

Van daaruit kunnen wij verschillende disbalansen zien en herkennen. Hierdoor weet jij precies welke vitamines bij jou passen. Wil jij als eerste op de hoogte gehouden worden over de microscopisch bloedanalyse?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.