Dermale Naevi (moedervlek)

Wat is een Dermale Naevi?


Een ander woord voor een dermale naevi is moedervlek. Een moedervlek is een opeenhoping van pigmentvormende cellen in de huid. Soms is deze vlak en soms verheven. Kenmerkend is dat de vorm en pigmentatie gelijkmatig is.

Voorkeursplaatsen dermale naevi?


Eigenlijk komen moedervlekken op iedere plek van het lichaam voor. Vaker op een blootgestelde huid aan zonlicht.

 

Tijdens de behandeling van een moedervlek


Door middel van coagulatie behandelen wij huidoneffenheden. Dit is een veilige en doeltreffende methode voor kleine oppervlakken. 

Tijdens de behandeling wordt met een uiterst dunne naald de goedaardige huidafwijking zeer nauwkeurig aangestipt. De huidafwijking wordt vervolgens door warmte verhit en vernietigd, zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

Na de behandeling van dermale naevi?


Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan op de plek waar de huidaandoening zat. Na ongeveer 7 dagen zal dit vanzelf verdwijnen. Meestal is een huidaandoening met één behandeling al volledig verdwenen, als het een groot plekje betreft, kan het zijn dat er een tweede behandeling nodig is en soms een derde. Om hyperpigmentatie op de behandelde plekjes te voorkomen gebruik je na de behandeling altijd een SPF zonnebrandcreme.

Meer lezen over de behandeling van moedervlekken.....


Huidoneffenheden verwijderen flyer