Ben jij klaar voor de volgende stap in NEXT-LEVEL natuurlijke huidverbetering?

Pigmentvlekken (Lentigo Solaris)

Wat is Lentigo senilis/solaris?


Lentigo senilis/solaris is een pigmentvlek in de opperhuid, welke is ontstaan door blootstelling aan zonlicht. Door jaren lange blootstelling aan zonlicht ontstaat er zonneschade. Dit zorgt ervoor dat de pigmentcellen in de opperhuid actiever worden.

De pigmentvlekken kunnen enkele millimeters tot ongeveer 2 centimeter groot zijn. Meestal zijn er meerdere aanwezig en soms lopen ze ook in elkaar over. Ze kunnen alle vormen hebben, van rond tot ovaal tot grillig, en de kleur bruin kan variëren van heel lichtbruin tot bijna zwart. Deze pigmentvlekken verdwijnen niet vanzelf, ook niet in de winter. Soms kunnen ze in de loop der jaren iets lichter worden. 

Waar komt Lentigo senilis/solaris voor?

  • gezicht
  • nek
  • borst
  • handruggen
  • onderarmen 

Hoe ontstaat Lentigo senilis/solaris voor?


Lentigo Solaris komt alleen voor op plaatsen die veelvuldig in de zon zijn geweest. Ze komen hierdoor vooral voor op volwassen leeftijd. De kans erop stijgt naarmate men ouder wordt. Vandaar de naam "ouderdomsvlekken". Boven de leeftijd van 60 jaar hebben bijna alle blanke mensen (90%) deze vlekken. 

Hoe is onregelmatige pigmentatie te voorkomen?


Onregelmatige pigmentatie wordt veroorzaakt door een groot aantal factoren, schade door de zon, hormonale schommelingen en huidziekten. Lentigo Solaris is een teken van zonneschade aan de huid, waardoor er een verhoogd risico is op huidkanker.

Schade door zon is dan ook de meest voorkomende oorzaak die overigens het gemakkelijkst kan worden voorkomen! Door eenvoudigweg dagelijks een product met een zonbescherming met SPF 50 te gebruiken met UVA en UVB filter kan veel schade en dus ook de vorming van pigmentvlekken worden voorkomen.

Aandachtspunten Huidoneffenheden Verwijderen
Word – 128,6 KB 31 downloads