Huidoneffenheden verwijderen (plekjes & vlekjes)


Naarmate wij ouder worden kan de huid oneffenheden gaan vertonen. Onder invloed van zonlicht en erfelijkheid ontstaan er plekjes en vlekjes op de huid. Meestal zijn ze onschuldig maar worden als cosmetisch storend ervaren. Goedaardige huidoneffenheden zijn eenvoudig te behandelen. Deze worden bij Huidinstituut Agnes door middel van coagulatie precies en vrijwel pijnloos behandeld. 

Hoe worden huidoneffenheden verwijderd?


Coaguleren is een veilige en doeltreffende methode voor kleine oppervlakken. Tijdens de behandeling wordt met een uiterst dunne naald de goedaardige huidafwijking zeer nauwkeurig aangestipt. De huidafwijking wordt vervolgens door warmte verhit en vernietigd, zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. De behandeling is makkelijk uit te voeren en je bent vaak na 1 behandeling en soms 2 a 3 behandelingen van jouw goedaardige huidafwijking af.

Resultaat en bijwerkingen van de behandeling


Direct na de behandeling van huidoneffenheden ontstaat er een korstje op het behandelde gebied. Het korstje verdwijnt na ongeveer een week.

Het is belangrijk dat je niet aan het korstje krabt en dat het korstje minstens vijf dagen droog blijft voor een mooie wondgenezing.

Het is normaal als de huidaandoening de eerste paar dagen donkerder van kleur is. Soms verschijnt er na genezing een lichtere kleur op de behandelde plek, dit is normaal en wordt veroorzaakt omdat deze huid nog niet is blootgesteld aan de zon. De huid kan tijdelijk roder kleuren bij het verwijderen van storende adertjes. De huid geneest vanzelf waarna een egale huid zichtbaar wordt. 

Vooraf aan jouw eerste behandeling


Vooraf aan jouw eerste behandeling met de medisch schoonheidsspecialiste vindt er een oriënterend gesprek plaats wat jouw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Wij stellen samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Niet alleen de voordelen, maar ook de eventuele nadelen (complicaties) zullen worden besproken. Tevens word je geïnformeerd over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen. Wij zullen enkele vragen stellen over jouw algehele gezondheid, het eventueel medicijngebruik, de medische voorgeschiedenis en allergieën.

Verwijzing en vergoeding


Voor coagulatie heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Coagulatie wordt niet vergoed door zorgverzekeringen, omdat deze behandeling wordt gezien als een cosmetische behandeling. Voor informatie neem contact op met jouw zorgverzekering.

Tarieven


Afhankelijk van de grootte van de huidoneffenheid zijn meestal 1-3 behandelingen voldoende.

Tijdens het intakegesprek wordt dit besproken. 

Per 15 minuten € 38,50


Huidoneffenheden verwijderen flyer