Bloedblaren/blaasjes (Cherry Angiomen)

Wat zijn bloedblaasjes?


Cherry angiomen (bloedblaasjes) zijn kleine rode blaasjes met een opeenhoping van verwijde bloedvaten. Deze ontstaan meestal spontaan of door druk of wrijving van de huid. Vanaf 30 jaar neemt de kans op het ontstaan van bloedblaasjes toe. Bloedblaasjes zijn onschuldig, maar veel mensen ervaren dit als cosmetisch storend.

Waar komen bloedblaasjes voor?


  • overal op het lichaam
  • gezicht
  • decolleté
  • de benen
  • de armen

Tijdens de behandeling van cherry angiomen?


Door middel van coagulatie behandelen wij huidoneffenheden. Dit is een veilige en doeltreffende methode voor kleine oppervlakken. Tijdens de behandeling wordt met een uiterst dunne naald de goedaardige huidafwijking zeer nauwkeurig aangestipt. De huidafwijking wordt vervolgens door warmte verhit en vernietigd, zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

 

Na de behandeling van cherry angiomen?


Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan op de plek waar de huidaandoening zat. Na ongeveer 7 dagen zal dit vanzelf verdwijnen. Meestal is een huidaandoening met één behandeling al volledig verdwenen, als het een groot plekje betreft, kan het zijn dat er een tweede behandeling nodig is en soms een derde. Om hyperpigmentatie op de behandelde plekjes te voorkomen gebruik je na de behandeling altijd een SPF zonnebrandcreme.

Beauty tip!


Gebruik, het liefst in het voorjaar een kuur van minimaal 6 weken Silicium en Ester vitamine C voor de versterking van jouw huid. Zodat bloedblaren minder snel terugkomen.


Huidoneffenheden verwijderen flyer