Home » Behandelingen » Huidoneffenheden verwijderen » Bloedblaren/blaasjes (Cherry Angiomen)

Bloedblaren/blaasjes (Cherry Angiomen)

Wat zijn bloedblaasjes?


Cherry angiomen (bloedblaasjes) zijn kleine rode blaasjes met een opeenhoping van verwijde bloedvaten, welke overal op het lichaam voorkomen. Deze ontstaan meestal spontaan of door druk of wrijving van de huid. Vanaf 30 jaar neemt de kans op het ontstaan van bloedblaasjes toe. Bloedblaasjes zijn onschuldig, maar veel mensen ervaren dit als cosmetisch storend.

Behandeling bloedblaasjes


Door middel van coagulatie behandelen wij het bloedblaasje. Dit wil zeggen: Door de warmte die vrij komt stollen de eiwitten in het blaasje, waardoor het plekje verdwijnt. Er ontstaat een korstje op de plek waar het bloedblaasje zat en dit zal na 7 dagen vanzelf verdwijnen. Meestal is het bloedblaasje met één behandeling al volledig verdwenen, als een bloedblaasje groot is kan het zijn dat er een tweede behandeling nodig is.

Nabehandeling bloedblaasjes?


Beschouw het behandelde plekje als een wond en verzorg deze met de nabehandeling-gel en de geadviseerde producten. Bescherm deze huid ten alle tijden met een hoge SPF 50 tegen zonnestralen of dek het stukje even af .