Home » Behandelingen » Huidoneffenheden verwijderen » Rode adertjes (Couperose/Teleangiectasiën)

Couperose/teleangiectasiën-rode adertjes

 

Effectieve behandeling voor rode adertjes


De wanden van de bloedvaatjes zijn van gladspierweefsel en zijn verslapt, hierdoor staat het bloedvat open.  Voorkeursplaatsen van teleagiectasiën zijn rond de neus, de mond, hals, decolleté en wangen. Ze worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Coaguleren


Coaguleren is een veilige en doeltreffende methode voor kleine oppervlakken. Tijdens de behandeling wordt een uiterst dunne naald tegen het adertje aangehouden op verschillende plaatsen. De huidafwijking wordt vervolgens door warmte verhit en vernietigd, zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. 

Het aantal behandelingen die nodig zijn hangt af van de ernst van de beschadiging, dit zijn er meestal 2 a 3. De huidspecialist kan dit analyseren bij het intake gesprek

Resultaat en bijwerkingen


Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat je niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing.

 

Nazorg


Bij alle behandelingen van vaatafwijkingen geldt dat onderhoud nodig is. Haarvaatjes zijn erg kwetsbaar en wij kunnen niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Jij kan de kans hierop wel verkleinen.

• vermijd overmatige blootstellen aan zon en temperatuurschommelingen (vrieskou, saunabezoek)

• wees matig met alcoholgebruik en roken

• gebruik het geadviseerde 5 stappenplan van Chris Farrell huidproducten

 

Deze producten verstevigen de vaatwandjes en geven de huid een verbeterde weerstand. Hierdoor zal de huid niet meer zo sterk op invloeden reageren. Daarnaast hebben de producten een sterk kalmerende werking op de huid, waardoor deze minder rood wordt.

Voorzichtig zijn met de behandelde huid


De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar.

Dit betekent dat je de eerste 48 uur:

• de zonnebank en sauna moet vermijden

• geen hete douche of warm bad moet gebruiken

• een zonnebrandcrème met hoge spf-factor gebruikt

• geen druk op het gezicht mag komen te staan, intensief sporten wordt daarom ook afgeraden