Gerstekorrel (milia)

Wat is een gerstekorrel?


Een minuscuul kleine, witte korrel in de huid. Een gerstekorrel of ook weleens rijstekorrel genoemend ontstaat door een verstopping van de talg of zweetklieren.

Waar komen gerstekorrels voor op de huid?


  • rond de ogen (soms wel met meerdere tegelijk) op de wangen
  • op de kin
  • rond de slapen

 

Hoe ontstaan gerstekorrels op de huid?


Vaak ontstaan gerstekorrels door een tekort aan vocht en vet rondom de ogen. Bij een vochtarme huid gaat de huid strak staan en kan de talg niet meer over de huid wegvloeien. Het blijft onder de hoornlaag zitten en dikt in tot een hard korreltje, de milia.

Tijdens de behandeling van gerstekorrels?


Door middel van coagulatie behandelen wij huidoneffenheden. Dit is een veilige en doeltreffende methode voor kleine oppervlakken. Tijdens de behandeling wordt met een uiterst dunne naald de goedaardige huidafwijking zeer nauwkeurig aangestipt. De huidafwijking wordt vervolgens door warmte verhit en vernietigd, zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

 

Na de behandeling van gerstekorrels?


Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan op de plek waar de huidaandoening zat. Na ongeveer 7 dagen zal dit vanzelf verdwijnen. Meestal is een huidaandoening met één behandeling al volledig verdwenen, als het een groot plekje betreft, kan het zijn dat er een tweede behandeling nodig is. Om hyperpigmentatie op de behandelde plekjes te voorkomen gebruik je na de behandeling altijd een SPF zonnebrandcreme.

 

Wat doe je aan gerstekorrels op de huid?


Het is dus van groot belang dagelijks een oogcreme te gebruiken. Deze tere huid vraagt een speciale creme afgestemd op de oogpartij. Zodat de huid voldoende gehydrateerd wordt.

Meer lezen over de behandeling van gerstekorrels.....

 


Huidoneffenheden verwijderen flyer