Talgklierhyperplasie

Wat is talgklierhyperplasie?


Het toenemen en het groter worden van talgkliertjes in de huid op een plek heet talgklierhyperplasie. Deze plekjes zijn vaak enkele mm tot cm groot en hebben een klein deukje in het midden. De kleur is de eigen huidskleur of zijn wat geliger. Ook kunnen ze hobbelig aan voelen en lopen er kleine rode adertjes overheen. Deze huidaandoening wordt voornamelijk gezien bij een volwassen, ouder wordende huid.

Waar komt talgklierhyperplasie voor?


Voornamelijk in het gezicht, op het voorhoofd.

 

Tijdens de behandeling van talgklierhyperplasie?


Door middel van coagulatie behandelen wij huidoneffenheden. Dit is een veilige en doeltreffende methode voor kleine oppervlakken.

Tijdens de behandeling wordt met een uiterst dunne naald de goedaardige huidafwijking zeer nauwkeurig aangestipt. De huidafwijking wordt vervolgens door warmte verhit en vernietigd, zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

Na de behandeling van talgklierhyperplasie?


Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan op de plek waar de huidaandoening zat. Na ongeveer 7 dagen zal dit vanzelf verdwijnen. Meestal is een huidaandoening met één behandeling al volledig verdwenen, als het een groot plekje betreft, kan het zijn dat er een tweede behandeling nodig is en soms een derde. Om hyperpigmentatie op de behandelde plekjes te voorkomen gebruik je na de behandeling altijd een SPF zonnebrandcreme.

Meer lezen over de behandeling.....

 


Huidoneffenheden verwijderen flyer