Heeft jouw huid nog voldoende collageen?

Collageen meting

Mijn liefde voor onderzoek is er altijd geweest. Bewijs maar eens dat het werkt! Door middel van apparatuur, zoals de huidscan en -meting bewijs ik je de resultaten van producten en behandelingen. Dat is zo gaaf om te zien! Voor het najaar staat dan ook de collageen en elastine meting op de planning. Met de meting komen wij achter jouw proces van huidveroudering. In deze blog vertel ik hoe dat werkt en wat het je oplevert. Lees je mee?

Wat doet collageen voor én met je huid?

Een van de belangrijke bouwstenen van onze huid is het eiwit, collageen. Collageen zorgt voor een stevige en soepele huid en vormt de basis voor een jeugdige uitstraling. 

Naarmate we ouder worden neemt ons collageen en elastine af, waardoor de huid haar stevigheid en elasticiteit verliest. Vanaf ons 25e levensjaar begint onze huid de eerste kenmerken van huidveroudering te vertonen. Dit zorgt voor een dunne, droge huid en de eerste fijne lijntjes en rimpels. 

Waarom zou je starten met collageen?

Jouw huid werkt zoals een huis en om te voorkomen dat je een ruïne overhoudt, wil je collageen en elastine in de huid stimuleren. Hierdoor krijg je minder fijne lijntjes en rimpels, een stevigere huid en minder huidverslapping. Door het gebruik van huidproducten, supplementen en collageen behandelingen zoals de skin-pen bouw je collageen op. Maar hoe komen we erachter of dat nodig is?

Hoe meten wij collageen?

Wij bekijken vooraf aan de start, jouw huidige collageen en elastine waardes. 

Met de collageen, elastine huidmeting brengen wij het volgende in beeld:

  • de hoeveelheid collageen/elastine in de huid
  • de ontwikkeling van rimpels
  • de aanmaak van nieuw collageen/elastine

Hoe stimuleer je collageen?

Voor het verbeteren van jouw collageenproductie zijn minimaal 3 dingen nodig:

  • Producten (retinol, collageen, samen met hyaluron)
  • Huidvitamine Collagen+ van ScKIN (gezondheidsvoordelen)
  • Behandelingen (skinpen/prescription)

 

Extra tip!

Collagen+ samen met de vitamine C en Omega zorgen voor een beter opname en aanmaak van nieuw collageen. Zo haal je het optimale uit je collageen supplement. Daarnaast heeft vitamine C weerstandsvoordelen en omega geheugenvoordelen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.