Wat is huidverbetering?

Wat is nu precies het verschil?

Best lastig al die namen die voorbijkomen. Eigenlijk werken ze samen m.u.v. huidverzorging, dit werkt oppervlakkig. Ik leg je uit waarom jouw huid in topconditie moet zijn om huidverbetering te krijgen en huidveroudering tegen te gaan.

Huidconditie

Dit is de conditie van de huid welke bestaat uit het:
- vetgehalte
- vochtgehalte
- de ph waarde


Deze 3 waardes laten precies zien in welke conditie jouw huid verkeert. Als er een van deze waardes uit balans is kan dit huidproblemen veroorzaken. Zal ik jouw huidconditie meten?


Huidproblemen

Deze worden veroorzaakt door huidwaardes welke niet met elkaar in balans zijn.
Een tekort aan VOCHT kan bijvoorbeeld zorgen voor een rode, gevoelige huid, waar een tekort aan VET zorgt voor droge en geïrriteerde huid.

De PH WAARDE zorgt voor de bescherming van jouw huid tegen invloeden van buitenaf. De ph-waarde is belangrijker dan men denkt! Deze is namelijk zo uit balans, alleen al door het gebruik van water. Ik adviseer je hier graag over!


Huidverzorging

Verzorgingsproducten werken aan de oppervlakte van de huid, hierbij wordt alleen de bovenste huidlaag (dode huid) verzorgt. Een van de kenmerken van huidverzorging is als je na het douchen een trekkerig gevoel ervaart wat verdwijnt na het aanbrengen van jouw crème. Jouw huid heeft geen reserves.


Huidverbetering

Ontstaat alleen bij het gebruik van intensief werkende producten in de diepere huidlagen. Hierdoor ontstaat verbetering van de huid én de algemene conditie van de huid.

Een voorbeeld hiervan is bijv. ons lichaamseigen HYALURON-ZUUR.  
Hyaluronzuur is een lichaams-eigen stof en neemt af naarmate wij ouder worden. Naast processen zoals wondgenezing en het soepel houden van gewrichten zorgt hyaluron in de huid voor hydratatie en vermindering van fijne lijntjes en rimpeltjes.
Je kan je voorstellen dat bij een droge en vochtarme huid hyaluron een aangename verbetering geeft.

Bekijk hier de hyaluronproducten.


Huidverjonging

Ontstaat door het gebruik van producten voor huidverbetering samen met het behandelen van de huid op collageen en elastine niveau. Hierdoor ontstaat huidverjonging van onderuit de huid naar boven.

Dit is een proces en duurt dus even, het gaat geleidelijk. Deze behandeling wil ik!