Dunne crèmes versus dikke crèmes

Ken jij het verschil tussen een dikke en dunne crème?

Gisteren kwam ik in het winkelcentrum een van mijn klanten tegen. Wij raakte in gesprek...Hey Agnes zei ze op een gegeven moment. Die dunne crème is echt lekker, zeker nu het voorjaar begint, met het zonnetje. Ik was verbaasd en zei; grappig dat je er op terug komt ik weet nog dat je er niet aan wilde beginnen.

Dit is iets wat ik best vaak hoor in mijn praktijk. Het lastig vinden om te switchen tussen een rijke en minder rijke crème. 

"De angst zit hem vaak in het bang zijn dat de huid blijft glimmen na gebruik van een rijke crème. (of te weinig krijgt bij een dunne crème) Sceptisch begon deze mevrouw toch maar aan de minder rijke crème en het beviel!"

Het glimmen van de huid zit hem vaak in het gebruik van een verkeerd product voor jouw huidtype of in het gebruik van producten met paraffine. Producten met paraffine laten een laagje achter op de huid en hierdoor ervaar je een vettige glans. Onze producten bevatten geen paraffine.

Maar wanneer gebruik je nu een rijke en minder rijke crème?

Jouw huid bevat vetten, de droge huid minder dan de vette huid. In mijn praktijk meet ik regelmatig jouw vet-gehalte om te kijken welke crème er nu het beste bij jouw huidtype past. Dit is afhankelijk van het jaargetijde, jouw vochtgehalte, de ph waarde, jouw leefstijl en misschien wel het belangrijkste jouw verzorgingsritueel. Dus met een vet-arme huid gebruik je een rijke crème en met een vette huid, juist die luchtige, dunne crème.

Welke dag- en nachtcrème kan ik dan gebruiken?

Nu ben je te weten gekomen welke creme qua vet-gehalte bij jouw huidtype past. Maar weet je nog niks over jouw vocht-gehalte en de ph-waarde. Deze maken samen met jouw huidwensen een compleet plaatje. Dan pas kan je de juiste huidverbeteringsproducten passend bij jouw huidtype uitkiezen. Heb jij enig idee welke producten op dit moment passen bij jouw huidtype?

"Toen deze mevrouw bij mij voor het eerst in het huidinstituut kwam was haar huid droog en schraal en adviseerde ik op basis van onze huidmeting een rijke, volle crème. Haar huid was te droog omdat hij gewoonweg vetten miste! Tadaaaaa! Dat is nu opgelost want mevrouw vindt de dunnere crème ook erg lekker! (En ze heeft geen vette huid meer!)"


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.