Is jouw huid al herfstklaar?

Een kleine 9 weken geleden begon de zomervakantie. Nu zijn wij nog maar net weer terug in het dagelijkse ritme en doet de herfst over 4 dagen al zijn intrede. Je huid zal aan het begin van dit jaargetijde nog geen klachten ervaren.Maar om jouw huid op de herfstperiode voor te bereiden geef ik je in deze nieuwsbrief alvast 3 herfsttips. 

De astronomische herfst begint op 23 september 2022 om 03.04 uur. Maar officieel is de herfst vanaf 21 september. Vanaf dat moment duurt de herfst vervolgens tot 21 december.

Met deze 3 stappen ga je goed voorbereid de herfst in!

Ik herinner mij nog de afgelopen weken, dat droge dorre gras, door een gebrek aan water in de tuin. Als ik nu naar buiten kijk en de regen op ons platte dak hoor tikken, is daar geen sprake meer van. Dit is dan ook hét moment om de huidtips voor de herfst met jullie te delen. 

Onze huid heeft na de zon, zee en de airconditioning wel wat vocht verloren. En zoals het gras wel wat water kon gebruiken, kan onze zonbeschadigde huid wel wat hulp gebruiken om sterk genoeg de herfst en de winter te trotseren. 

 

STAP 1. Hydrateren

Na de zomerzon ontstaan er vaak fijne lijntjes en is er soms een wat doffe, onrustige, zelfs schilferige huid zichtbaar. Gelukkig is dit goed op te lossen door producten te gebruiken met hyaluronzuur.  Vergeet ook je dag- en nachtcrème niet aan te passen. Naarmate het kouder wordt heeft jouw huid een rijkere en vetter créme nodig.

 

STAP 2. Opfrissen

Door een opeenstapeling van dode huidcellen en pigment, ziet jouw huid er na de zomer wat minder stralend en egaal uit. Met behulp van een peeling scrub je dode huidcellen weg en komt er weer een mooie glow op je huid te voorschijn.

 

STAP 3. Beschermen

Ook in het najaar is een zonbeschermingsfactor helemaal geen slecht idee. Ook in de winter is de zon aan het schijnen, weliswaar minder fel, maar zeker aanwezig. Wist je dat zonnebrand een van de belangrijkste producten is om pigment en huidveroudering tegen te gaan?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.