Hoe reinig ik mijn huid?

Reinigen, weet jij hoe? En in welke volgorde?

Tijdens jouw huidadvies benadruk ik hoe belangrijk het is om de cleanser en tonic samen te gebruiken. De één kan niet zonder de ander. De cleanser en de tonic vullen elkaar aan. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens de reiniging van jouw huid? En hoe gebruik je deze?

 

De 1e stap in jouw huidverbeteringsritueel is de REINIGING , maar wat is dat nu precies?

Tijdens de reiniging is de cleanser in staat het vuil op te nemen van de huid (emulgeren noemen we dat) en zo met het water mee te verwijderen.

 

De huid is daarna schoon en gereinigd. Een reinigingsproduct verwijdert vuil, stof en make-up van jouw huid.

 

Hoe reinig je jouw huid?

Verdeel 2 pompjes (van het passende product bij jouw huidtype) over de vingertoppen. Breng jouw reiniging aan op je handen, masseer deze in op de huid en spoel af met water en een washand of onder de douche.

 

De reiniging zorgt voor:

  • het verwijderen van vuil, stof en make-up van de huid
 

Wat je niet moet doen!

  • Breng jouw reiniging aan met je handen en niet met een watje. Dit zorgt ervoor dat jij het vuil juist in de huid duwt in plaats van verwijdert van de huid en wegspoelt met het badwater.
 
 
 
  • Gebruik geen schuimend product bij een vette huid, dit neemt meer talg weg dan nodig. Hierdoor krijgt jouw huid een seintje dat hij meer vetten nodig heeft en gaat deze aanmaken. Hierdoor wordt de huid gedurende de dag weer vetter. 

Gebruik je de tonic zonder de reiniging vooraf te hebben gebruikt? Dan sluit je de poriën met het vuil, stof en de make-up in jouw huid.

TIP! Gebruik liever een terugvettend product, zodat jouw huid minder vet wordt en niet uitdroogt. Laat je hierin adviseren.

Bekijk hier de video. Hoe reinig ik mijn huid?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.