Hoe behoud ik langer mijn zongebruinde huid?

Hoe blijf je langer bruin na je vakantie?

Na een zonnige vakantie, met een heerlijke kleurtje op je huid voel je jezelf altijd gelijk een stuk beter. Helaas verdwijnt deze kleur altijd weer snel. In deze blog geef ik je tips om je bruine kleur zo lang mogelijk vast te houden en er zo nog langer van te genieten.

10 tips voor een langer gebruinde huid….

Langer bruin blijven na de zomer? Ik geef je 10 tips!

  • Tip 1: tijd in de zon
  • Tip 2: smeren
  • Tip 3: aftersunnen
  • Tip 4: scrubben
  • Tip 5: voorkom vervellen
  • Tip 6: vitamine C, ascorbic acid
  • Tip 7: veel water drinken
  • Tip 8: eet veel groente en fruit
  • Tip 9: gebruik een zelfbruiner
  • Tip 10: brons je huid

10 tips om je gebruinde huid te behouden.

De tijd in de zon

Als je meteen lang in de zon gaat liggen en een lekkere bruine kleur hebt gekregen verdwijnt deze veel sneller. Bouw het aantal zon-uren op. Pak bijvoorbeeld iedere dag een uurtje zon. 

Smeren

Wil je lang van je gebruinde huid genieten, zorg er dan voor dat je jezelf goed insmeert met een zonnebrandcrème. Je vertraagt hiermee het bruiningsproces waardoor de kans op verbranden minder aanwezig is. Zodra je verbrand, sterven de bovenste huidcellen af en gaat de huid schilferen. Zo verdwijnt een groot deel van je gebruinde huid en dat is natuurlijk zonde.

Neem dus de tijd voor het verkrijgen van een gebruinde huid. Hoe geleidelijker je dit proces laat verlopen, des te langer je ervan zult genieten.

Gebruik een aftersun

Na het zonnen is het belangrijk om de huid voldoende te hydrateren. Hierdoor behoudt je huid langer zijn bruine kleur. Gebruik na het zonnen een verkoelende aftersun om de huid te kalmeren, herstellen en te hydrateren. 

Lekker scrubben 

Scrub voordat je op vakantie gaat en je huid blootstelt aan de zon. Door het scrubben verwijder je de dode huidcellen op je gezicht en het lichaam. De zon krijgt hierdoor de kans om beter tot de huid door te dringen en je huid een diepere, egalere bruine kleur te geven. Je kunt het beste beginnen met scrubben een week voordat je op vakantie gaat en je huid twee- tot driemaal een scrubsessie te geven. Ook tijdens en na je vakantie is het goed om je huid te scrubben.

 

Voorkom vervellen

Goed smeren! Ook na het zonnen is het belangrijk om je huid te blijven voeden om zo uitdroging en vervelling te voorkomen. Gebruik een aftersun na het zonnen, een peeling om dode huidcellen te verwijderen en een zonnebrandcrème in de zon.

Vitamine C, ascorbic Acid

Ascorbic acid verlengt de kleur en glow van jouw huid en gaat ongewild pigment tegen. Ideaal dus voor én na een dagje strand en na een zonnige vakantie om je gebruinde kleur langer vast te houden.

 

Veel water drinken

Het is erg belangrijk om veel water te drinken. Dit verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel verliest.

Eet veel fruit en groente

Een gezonde huid is essentieel voor een mooi bruine kleur. Eet daarom veel groente en fruit. In groente en fruit zitten veel ingrediënten die de conditie van je huid en lichaam verbeteren. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vindt betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.

 

Zelfbruiner

Hoe goed je ook je best doet, een gebruinde huid zoals je die in de zonnige landen krijgt vervaagt uiteindelijk toch. Door een bruin zonder zon te gebruiken kun je je kleur verlengen. Wil je ook nog in de herfst en winter genieten van een gebruinde huid, probeer dan eens een zelfbruiner. Deze geeft je huid een natuurlijk gebruinde kleur. 

 

Tip: Wil je de werking van de zelfbruiner versterken?Gebruik hem dan vaker én scrub van te voren je huid. Zo kleurt je huid egaal bruin. 

 

Bronzing poeder

Glans doet je huid een stuk bruiner lijken. Een bronzing poeder met een subtiele glans kan dan ook wonderen doen. Daarnaast doen pastelkleuren en de kleur turquoise je huid ook bruiner lijken. Breng eventueel glanspoeder of bronzing powder aan op je decolleté, benen en armen.

Succes met je gebruinde huid!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.