Wist je dat kaneel goed is voor jouw huid?

De gezondheids-voordelen van kaneel voor jouw huid:

Kaneel is één van de bekendste specerijen en wordt wereldwijd door zijn geneeskrachtige eigenschappen in veel gerechten gebruikt. In kaneel zitten belangrijke vitamines, waaronder vitamine A, C, B2 en B6. Daarnaast is het een bron van mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer.

Kaneel bevat polyfenolen, dit zijn antioxidanten die jouw huid beschermen tegen celschade. Antioxidanten weren invloeden van buitenaf en spelen zo een belangrijke rol in het tegengaan van huidveroudering.

Kaneel heeft een ontstekingsremmende werking en geeft verlichting bij gevoelige darmen, keelontsteking of verkoudheid. Ook heeft kaneel een gunstige invloed op het voorkomen van hart- en vaatziekten en remt het de groei van schimmels en bacteriën. 

Kaneel werkt regulerend op je bloedsuikerspiegel

Wist je dat het lichaam tegenwoordig door overbelasting van o.a stress, verkeerd voedsel en te veel eetmomenten continue laaggradig ontstoken is? En dat een chronische ontstekingen enorm schadelijk zijn voor je gezondheid?

Bijvoorbeeld tijdens meerdere eetmomenten op een dag kan er insuline resistentie optreden. Kaneel draagt bij aan een langzamere opname van koolhydraten. Hierdoor vertoont je bloedsuikerspiegel minder pieken, wat beter is voor je gezondheid. Je hebt minder honger en je verlangen naar snacks neemt ook af. Kaneel heeft dus ook een regulerend effect op je bloedsuikerspiegel. Genoeg redenen om een theelepel kaneel aan je smoothie toe te voegen. 😉

TIP! Als je kiest voor kaneel, kies dan voor de duurdere en kwalitatief betere Ceylon Cinnamon.

Smoothie appel-kaneel

Ingrediënten 2 personen:

3 appels

3 eetlepels kaneel

200 ml yoghurt of melk

4 ijsblokjes

+vitamine C (6000 mg)

+super greens (mineralen)