Zijn kruiden goed voor mijn huid?

Volgend jaar doen we het anders!

Of neem jij er één in december en geef je jouw mening? Dat zou ik leuk vinden! Vraag het mij gerust. Ik zet hém met liefde.

In het nieuwe jaar ontvang ik je met thee of koffie.

Heel gek dat deed ik altijd al maar op de een of andere manier……..is dat vanzelf weggevallen. Komt ook een beetje door de Corona-tijd want toen mocht opeens niets meer.

Ik begin dus met liefde opnieuw want weet je eigenlijk hoe lekker de chocolade van chocolaterie Albert is?

Of de verse bonen koffie? 

Welke kruiden zijn goed voor jouw huid?

…… ik ga het, al zeg ik het zelf onwijs leuk met de thee doen.

Ik ben tijdens mijn zoektocht op diverse verse theetjes gekomen, met echte kruiden, specerijen en fruit, welke een gigantisch positief effect hebben op jouw huid! 

 

Bijvoorbeeld apignenine, dit beschermt de huidcellen. En zit in munt, tijm, kamille, kruidnagel en zoethout.

Gaaf he? Het sluit helemaal aan bij “Samen jouw mooiste huid bereiken”.

Dus ik ben benieuwd, start jij het nieuwe jaar met koffie of met thee? En welke kies jij dan?

 

 • Munt-gember-citroen
 • Gember-citroen
 • Tijm citroen
 • Citroen of sinaasappel

 

 • Sinaasappel-munt kaneel
 • Sinaasappel-kaneel
 • Sinaasappel- munt gember
 • Sinaasappel gember

 

 • Zoethout-steranijs en sinaasappel
 • Zoethout en kaneel
 • Steranijs, gember-kaneel en kruidnagel
 • Munt kaneel steranijs en kruidnagel

Bekijk hier de betekenis van de effecten van kruiden

Kruidnagel

Kruidnagel bevat veel antioxidanten, waaronder mangaan.

Mangaan is nodig voor de aanmaak van kraakbeen en bot, ondersteunt je energieniveau. draagt bij aan bescherming tegen zonlicht en vervuiling.

Ook bevat het kruid calcium, ijzer en vitamine K.

Met name de oliebestanddelen in kruidnagel werken pijnstillend en ontstekingsremmend en hebben antimicrobiële activiteit tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

Gember

Gember biedt een bom aan vezels en diverse vitamines en mineralen die je lichaam beschermen tegen ontstekingen. Gember geeft je huid een gezonde glans, egalere teint en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Wanneer je last hebt van veel acné kan gember helpen je huid te kalmeren. Dit komt door de zuiverende en ontstekingsremmende werking.

Munt 

Muntblaadjes zitten vol calcium, fosfor, vitamine C en E en kleine hoeveelheden vitamine B. Deze stoffen ondersteunen je immuunsysteem en bieden bescherming tegen ontstekingen. 

De geur van munt helpt de luchtwegen te openen en zorgt voor de afvoer van slijm en bacteriën. Handig bij verkoudheid. 

Kaneel

Kaneel zit vol met polyfenolen dit zijn antioxidanten die jouw lichaam beschermen tegen bacteriën en infecties die ontstekingen veroorzaken.

Kaneel helpt beschadigde cellen herstellen, doordat het enzymen activeert die cel-herstel versnellen. Ook kan kaneel verlichtend werken bij jeuk. Samen met de honing heeft kaneel een zuiverend effect op puistjes. 

Kaneel is een goede bron van vitamines en mineralen zoals vitamine A, vitamine C, vitamine B2 en vitamine B6. Het bevat ook de mineralen calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer.

Tijm

Heeft een antibacteriële werking en stimuleert de doorbloeding van je huid. 

Tijm is het klassieke kruidenmiddel tegen hoest, bronchitis en slijmvliesontstekingen. Het lost slijm op, houdt ziekteverwekkende kiemen tegen en heeft een ontstekingsremmende werking. Als natuurlijk wapen tegen verkoudheden is dit kruid dan ook een van de belangrijkste medicinale planten.

Steranijs

Steranijs bevat tal van antioxidanten, vitamine A, vitamine C, calcium, magnesium en ijzer. Daarnaast verbetert steranijs de doorbloeding, kalmeert de zenuwen en spieren en zorgt voor een ontspannen ademhaling. Relax……

Het kan om zijn medicinale werking gebruikt worden tegen infecties, artritis, verkoudheid, longaandoeningen en griep. Steranijs zorgt ook voor een heerlijke frisse adem.

Appels

Zitten vol met pectine wat je van binnen reinigt zodat afvalstoffen niet kunnen blijven 'plakken' in je lichaam. Ook zijn appels een echte natural moisturizer voor je huid omdat ze voor 85% uit water bestaan!

De appel bevat veel antioxidanten die je huid verstevigen en zo helpen de huid jong en elastisch te houden. Het eten van een appel mét schil is zelfs nog beter omdat ook daar veel vitamines in zitten. 

Sinaasappels

Een sinaasappel zit boordevol gezonde vitamine C, wat de opname van ijzer ondersteunt, een positieve invloed heeft op je weerstand, en de collageen productie van de huid verhoogt.

Collageen is verantwoordelijk voor een jeugdige huid.

Mandarijnen en sinaasappels verbeteren de huidskleur en beschermen jouw huid tegen schade door de zon en vervuiling uit de lucht.

Citrusvruchten worden speciaal aanbevolen om te eten voor acne-gevoelige of vette huidtypes. 

Citroenen

Citroenen zijn rijk aan vitamine C en kalium, welke je weerstand een handje helpen. Vitamine C versterkt je immuunsysteem en de kalium bevordert de werking van je hersenen en zenuwsysteem en helpt je bloeddruk op peil te houden. 

Kom je snel op de thee? of koffie?