Mag ik een fruitzuurpeeling ondergaan in de zomer?

Het verwijderen van dode huidcellen van het huidoppervlak is essentieel voor het bevorderen van celvernieuwing en het behouden van een gezonde huid. Hierdoor worden nieuwe, jonge huidcellen gestimuleerd waardoor de huid er frisser, egaler en stralender uitziet. 

Door het regelmatig exfoliëren van de huid met fruitzuren worden huidproblemen effectief behandeld en kan de algehele gezondheid en uitstraling van de huid worden verbeterd. Ook draagt dit bij aan het verminderen van fijne lijntjes, pigmentvlekken en een doffe teint. 

Het is echter belangrijk om producten met fruitzuren op de juiste manier te gebruiken en altijd een zonbescherming te gebruiken om de huid te beschermen tegen zonnebrand. 

Maar Agnes, betekent dit dat ik dan niet in de zon mag na jouw behandeling?

Een fruitzuur-peeling in de zomermaanden

Fruitzuur-peelings nemen steeds meer in populariteit toe, zeker als het gaat over een anti- aging of acné behandeling. Een peeling kan de huid weer laten stralen.

Hoewel veel mensen massaal naar de salon komen om deze behandeling in de winter te laten doen, vraag jij je misschien af of een chemische peeling de juiste keuze is voor de zomermaanden.

Zon-gevoeligheid

Omdat een chemische peeling de bovenste huidlagen verwijdert en een frisse, jeugdige, nieuwe huid onthult, kan deze gevoelig zijn en vatbaarder zijn voor verbranding door de zon, mits je deze niet goed beschermd.

Hoewel een verhoogde gevoeligheid voor de zon een reden kan zijn om een chemische peeling in de zomer te vermijden, heeft het ook veel voordelen juist wel te kiezen voor een chemische peeling. Een voordeel van een chemische peeling in deze tijd van het jaar is dat een reeks behandelingen helpt, om pigmentvlekken onder controle te houden. 

Fruitzuur-peelings, ongeacht de diepte, veroorzaken een tijdelijke lichtgevoeligheid. Het is belangrijk om de huid tegen UV-straling te beschermen met een breedspectrum zonnebrandcrème die zowel zinkoxide als titaniumdioxide bevat (mineraal, chemisch).

Ik adviseer je de eerste week na de peeling, zo min mogelijk uitgebreid in de zon te verblijven en direct zonlicht te vermijden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je na de fruitzuurpeeling niet op vakantie gaat. Maar Agnes, zou je mij dan een fruitzuurpeeling aanraden in de zomer?

Een fruitzuurpeeling raad ik ook aan in zomer

De enige mogelijke hindernis is, dat je zorgt dat je de eerste 5 dagen de blootstelling aan direct zonlicht tot een minimum beperkt. Als je blootstelling aan de zon vermijdt, ongeacht of je een fruitzuur-peeling ondergaat, en dagelijks zonnebrandcrème gebruikt, vermindert de schade door de zon onmiddellijk. 

Al met al is het belangrijk om fruitzuren op een veilige en gecontroleerde manier te gebruiken, met inachtneming van de specifieke behoeften en reacties van de huid. Er zijn maar heel weinig behandelingen, die de resultaten van een peeling kunnen evenaren. Met als positief resultaat dat dode huidcellen worden verwijderd van het huidoppervlak, waardoor nieuwe, jonge huidcellen versneld naar boven komen. Dit stimuleert de celvernieuwing en zorgt voor een frissere, egalere en strakkere huid.

Ik zeg doen!

 

Bekijk hier de 12 feiten en fabels over fruitzuren 

12 Feiten En Fabels Over Fruitzuren Pdf
PDF – 1,1 MB 11 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.