Wat is voor jou een gezonde huid?

Onze huid is een van de grootste en meest zichtbare orgaan van ons lichaam. En is sterk afhankelijk van de interne processen in ons lichaam én onze algemene gezondheid. Onze moderne leefstijl, met stress en een hoge werkdruk, draagt bij aan een verminderde opname van essentiële vitamines en mineralen. Wat kan leiden tot tekorten aan belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde huid en ons algemeen welzijn.

Ze zeggen ook wel; “De huid is een weerspiegeling van je algehele gezondheid”

 

Een gezonde huid is meer dan alleen een esthetisch aantrekkelijke huid. Het is een huid die goed functioneert en in staat is zichzelf te beschermen en herstellen. Een goede huidverzorgingsroutine is dus enorm belangrijk. Maar zonder evenwichtige voeding en/of supplementen stuurt jouw lichaam deze processen niet volledig aan.

Kortom, breng alles met elkaar in balans voor jouw mooiste huid!

 

Alles is met elkaar verweven.

Dat onze huid veel te lijden heeft door invloeden van buitenaf dat is ons bekend. En dat vitamines en mineralen essentieel zijn voor veel biochemische processen in het lichaam weten wij nu ook. Maar het is waar dat we soms vergeten hoe alles met elkaar verbonden is.

Zo spelen je darmen bijvoorbeeld een cruciale rol in je immuunsysteem en je algehele gezondheid. Na een anti-biotica kuur kan de darmflora dusdanig verstoord raken, wat kan leiden tot een verminderde opname van vitamines en mineralen. Dit kan gevolgen hebben voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder de gezondheid van jouw huid. Kan je je al voorstellen wat er dan met je huid gebeurt?

 

Het lijkt wel een domino-effect!

En hoe werken de processen samen bij een onzuivere (acné) huid? Het is fantastisch om de huid te behandelen in de salon én met de juiste huidverbeteringsproducten voor thuis. Dat zorgt er voor dat je huid schoner en rustiger wordt. Maar wat dacht je van het ontgiften van de lever met behulp van voedinssupplementen? Dit kan zeker helpen om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen wat indirect een positief effect zal hebben op de acné.

 

 

Of bindweefsel verbeteren met als voordeel huidversteviging?

Bindweefsel speelt een belangrijke rol bij het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door het verbeteren van het bindweefsel kunnen we huidversteviging dus bevorderen. Maar bindweefsel is niet alleen cruciaal voor de huid, maar ook voor andere structuren in het lichaam, zoals bloedvaten. Zwak bindweefsel kan leiden tot problemen zoals zichtbare rode adertjes. Het is dus belangrijk om te streven naar een goede gezondheid van het bindweefsel door een algehele goede gezondheid.

 

Je ziet het! Dit is er ook zo één.

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor veel biochemische processen in het lichaam waaronder ook de productie en regulatie van hormonen. Een tekort aan bepaalde vitamines kan dan zorgen voor een hormonale disbalans. Neem als voorbeeld Vitamine D. Interessant genoeg is vitamine D technisch gezien een prohormoon, wat betekent dat het lichaam het kan omzetten in een actieve hormoonvorm, calcitriol.

 

Dit hormoon speelt een sleutelrol in de regulatie van calcium en fosfaat, en beïnvloedt ook de immuunfunctie, ontstekingsreacties en de gezondheid van de huid. Wat weer betekent dat vitamine D een indirecte rol speelt in ons huidverbeteringsproces.

Snap je hem nog?

 

Kort samengevat:

Als je uitsluitend vertrouwt op een goede huidverzorgingsroutine van buitenaf en geen aandacht besteedt aan vitamines en gezonde voeding van binnenuit, kun je op korte termijn wellicht nog steeds een redelijk gezonde huid behouden. Echter, op lange termijn kan dit leiden tot diverse huidproblemen en een minder optimale huidgezondheid.

 

Welke voedingstoffen zitten er in de Control+?
PDF – 2,3 MB 6 downloads