Collageen, hoe behoud ik dat in mijn huid?

Collageen, weet jij wat het is?

Een van de belangrijke bouwstenen van onze huid is het eiwit, collageen. Collageen zorgt voor een stevige en soepele huid en vormt de basis voor een jeugdige uitstraling. Naarmate wij ouder worden (al na je 25e levensjaar) neemt de aanmaak van collageen en elastine af en zullen er fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Dit alles heeft te maken met celvernieuwing en de schade die ontstaat door vrije radicalen.

 

Jouw huid werkt als een huis.

In de constructie van een huis gebruik je beton en ijzer om het huis stevigheid te geven. In het geval van de huid is het beton collageen en het ijzer is de elastine.

Bescherming

Een huis beschermt ons tegen de zon, kou, warmte, wind en regen. Het heeft veel te verduren en wordt met de jaren langzaam afgebroken. Logisch dat er af en toe een likje verf nodig is of dat kozijnen vervangen moeten worden. Dit geldt ook voor jouw huid.

Aanmaak van collageen en elastine

Om te voorkomen dat je een ruïne overhoudt, wil je collageen en elastine in de huid stimuleren. Je zou het je zo kunnen voorstellen dat in het huis van onze huid de kozijnen worden vervangen en het beton gerepareerd.

Wist je dat collageen afgeleid is uit het Griekse woord Kolla?

Wat lijm betekend. Dat is precies wat collageen doet, het bij elkaar houden en verbinden van weefsels.

4 tips om het belangrijke collageen in jouw huid te verbeteren

  1. Gebruik vitamine C en Collagen+ samen
  2. Onderga een behandeling voor het stimuleren van Collageen
  3. Gebruik de juiste huidverbeteringsproducten, Skin renew spirit
  4. Eet de juiste voeding

Hoe verbeter ik het belangrijke collageen in mijn huid?

Gebruik je huidsupplementen zoals een vitamine C voor je weerstand?

Gebruik vitamine C en Collagen+ samen. Samen bevorderen ze de collageenproductie en de hoogwaardige anti-oxidanten beschermen jouw huid tegen celschade en huidveroudering, zoals rimpels en huidverslapping. Een ideale combinatie om huidveroudering tegen te gaan.

De Collagen+ van ScKIN is 100% identiek aan ons eigen collageen en vormt in het lichaam collageen bundels met behulp van Vitamine C. 

Onderga een behandeling voor het stimuleren van Collageen

Tijdens een behandelingen voor het stimuleren van Collageen, worden er met de Skin-Pen microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor ontstaat er een nieuwe opbouw van collageen en elastine weefsels. Een nieuwe huid dus! Na de Skin-Pen behandeling ontstaat een zeer ontspannen huid met een enorme verbetering qua structuur, kleur en egalisatie. Wil je meer lezen over deze behandeling?

Gebruik actief werkende huidverbeteringsproducten

Je wilt natuurlijk zeker weten dat wat je smeert ook daadwerkelijk werkt! Uiteraard zijn de juiste ingrediënten in jouw huidverbeteringsproducten dan van cruciaal belang.

Van de werkstoffen welke dieper in de huid de aanmaak van collageen stimuleren zijn Retinol, Collageen en Hyaluronzuur de bekendste. Deze mogen zeker niet ontbreken in jouw dagelijkse huidverbeteringsroutine. 

Eet de juiste voeding

Via voeding geven wij onze cellen de benodigde energie. Door gevarieerd te eten worden vitamines en mineralen beter opgenomen in ons lichaam.

De voeding die je cellen nodig hebben om collageen te produceren zijn: vitamine C en proteïnen.

Voedingsmiddelen voor de productie van collageen zijn

  • hoge waarde aan ijzer voor sterke celwanden
  • hoge waarde aan koper voor de veerkracht
  • hoge waarde aan zink voor de productie en opname van collageen  

Bijvoorbeeld: avocado’s, blauwe bessen en tomaten.