Waarom ScKIN (huid)vitamines?

Hoe herken je kwalitatieve supplementen?

Als je jouw huid wil ondersteunen met voedingssupplementen, kies je natuurlijk voor het beste. Het gaat immers over je gezondheid. Toch klinkt dat makkelijker dan het is. Het aanbod is gigantisch en welke supplementen moet je dan kiezen? Waaraan herken je een hoge kwaliteit? Als je op de volgende kenmerken let, maak je een geïnformeerde keuze en zit je altijd goed.

Tips voor de juiste kijk op vitamines

In mijn praktijk zie ik dagelijks huidproblemen. Ook bespreek ik met mijn klant meer dan alleen de huid. Vaak als wij elkaar langer kennen, ontstaat er wederzijds vertrouwen waardoor wij al snel praten over zijn/haar gezin of over gezondheid. Vaak raak ik in gesprek over vitamines én de vele vragen die dit met zich mee brengen. In deze blog neem ik je mee in de 10 tips voor de juiste kijk op vitamines.

De visie van het bedrijf ScKIN

ScKIN Nutrition is opgericht door Caroline. Met haar achtergrond als huidspecialist, heeft zij kennis van het oplossen van huidproblemen. Als orthomoleculair en kpni therapeut ondersteunt zij bij het oplossen van huidproblemen, van binnenuit. ScKIN Nutrition biedt mogelijkheden voor: een mooie huid, haarvolume, natuurlijke huidverjonging, energiegebrek, het vegan detox programma, ondersteunen van het immuunsysteem, afvallen en een fit lichaam. 

Orthomoleculaire onderbouwing

Voedingstoffen zoals vitamines en mineralen in supplementen worden pas goed opgenomen als er een aantal pijlers kloppen. Denk aan:

  • de best opneembare vorm (actief of niet actief)
  • de samenstelling/zuiverheid (co-factoren)
  • de hoogte/hoeveelheid van inname (waarvoor zet je het in?)

Opneembaarheid

De vorm van de voedingstoffen in het supplement moeten goed opneembaar zijn. Je hebt immers pas iets aan een supplement als je het kunt opnemen in je lichaam. Of het lichaam iets goed kan opnemen, hangt o.a. af van de vorm van het supplement. Zo zijn er bijvoorbeeld actieve en inactieve vormen van vitaminen en mineralen. De actieve vormen van B-vitaminen zijn altijd beter opneembaar dan de niet-actieve. Dat komt omdat het lichaam alleen actieve B-vitaminen gebruikt.

 

En wat als het supplement geen actieve vormen bevat?

Dan moet het lichaam ze eerst zelf actief maken, dat kost energie en gaat niet altijd goed. Dus als je een supplement kiest met actieve vitaminen, is dat makkelijker voor het lichaam. Bovendien weet je dan zeker dat het lichaam ook echt wat met het supplement doet. Wanneer een supplement actieve B-vitaminen bevat, staat dit altijd op het etiket.

Natuurlijke vorm

Niet alleen de natuurlijke vorm van een voedingsstof is belangrijk. ook de combinatie met andere voedingsstoffen draagt bij aan een goede keuze. Een voedingsstof werkt namelijk bijna nooit alleen.

De combinaties van voedingsstoffen in een supplement versterken elkaar. Zo helpt vitamine B6 bij de opname van Magnesium. En Foliumzuur versterkt de werking van vitamine B12. Dit soort natuurlijke combinaties van stoffen zitten altijd in de ScKIN (huid)vitamines. Alleen zo heeft het lichaam er écht iets aan.

Zuiverheid

Een supplement moet alles bevatten wat je lichaam nodig heeft, maar niets méér. Daarom kies je een product dat zo min mogelijk hulpstoffen en toevoegingen zoals suikers of allergenen bevat. ScKIN Nutrition is vrij van onnodige toevoegingen, zoals synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. 

 

Dosering

De juiste dosering van actieve ingrediënten in een supplement is cruciaal voor de effectiviteit ervan. Een kwalitatief hoogwaardig supplement biedt een dosering die is afgestemd op wat wetenschappelijk onderzoek aantoont als effectief voor de gewenste gezondheidsdoelen.

Te lage doseringen kunnen ineffectief zijn en geen merkbaar voordeel opleveren, terwijl te hoge doseringen niet alleen ineffectief kunnen zijn maar ook het risico op bijwerkingen kunnen vergroten. Daarom is het van belang om een supplement te kiezen waarvan de dosering zorgvuldig is onderzocht en geoptimaliseerd.

Gebruiksgemak

Het supplement moet makkelijk te gebruiken zijn. ScKIN zorgt er vooral voor dat de supplementen makkelijk te slikken zijn. Maar niet iedereen houdt van capsules slikken. Daarom zijn er supplementen in poedervorm, welke gemakkelijk toe te voegen zijn aan bijvoorbeeld water of een smoothie.

Productie proces

ScKIN stelt zelf haar producten samen, hierdoor staan zij dichter bij het productie proces en kunnen zij de kwaliteit waarborgen. Dit stelt ze in staat elk aspect van de producten te monitoren, van de selectie van grondstoffen tot de uiteindelijke formulering van het supplement. 

Transparantie

ScKIN vindt transparantie belangrijk en dat is duidelijk te zien op de etikettering. Elk etiket vermeldt niet alleen actieve ingrediënten maar ook de hoeveelheid van de Algemene Dagelijkse Hoeveelheid, ook wel referentie waarde genoemd. Wist je dat dit de minimale inname betekend? En niet de maximale, wat veel mensen denken. De minimale inname voor een gezond mens, zonder klachten om niet ziek te worden. Verhoog dus de hoeveelheid zodra je bijvoorbeeld aan je weerstand wilt werken.

Wil je meer informatie over (huid)vitamines of heb je vragen. Stel ze gerust of maak een afspraak voor advies in het Huidinstituut.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.