Ben jij klaar voor de volgende stap in NEXT-LEVEL natuurlijke huidverbetering?

Tips voor in de zon

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 15:51

Weet jij hoe lang je in de zon kan?

Met het zomerse weer op komst is zonnebrandcrème de komende dagen geen overbodige luxe. Met het insmeren van jouw huid tijdens zonnige dagen kan je een hoop voorkomen……

  • huidveroudering
  • verbranding/roodheid
  • pigmentvlekken
  • huidkanker

6 Verschillende huidtypes

Ieder huidtype is anders, we onderscheiden 6 verschillende huidtypes waarbij je van enkele minuten tot een half uur in de zon kan zitten, zonder te verbranden. Maar wat als je langer in de zon verblijft?

Hoe lang kan ik in de zon?

Om te berekenen hoe lang je in de zon kan zijn van belang:

  • de kracht van de zon (zonkracht)
  • jouw huidtype (zonkrachtgetal)
  • en de hoogte van jouw zonbeschermingsfactor (SPF)

Weet jij eigenlijk hoe lang je in de zon kan?

1. Bepaal het zonkrachtgetal 

Bij ieder huidtype hoort een krachtgetal. Noteer jouw getal passend bij jouw huidtype. Huidtype 1 is het lichtste huidtype en huidtype 4,5,6 heeft getal 300.

2. Bepaal de verwachte zonkracht

Op iedere telefoon is tegenwoordig de uv-index weergegeven. Ideaal, zo bekijk je per dag wat de kracht van de zon is. Deze kan je vinden in de weer-app.

Om erachter ter komen hoe lang je onbeschermd in de zon kan moet je het zonkrachtgetal delen door de verwachte zonkracht.

Voorbeeld: huidtype 1 is 60:7=8,5 minuut onbeschermd in de zon.

3. Hoe verleng je jouw tijd in de zon?

Een SPF, of terwijl de Sun Protection Factor is de zonnebeschermingsfactor. De tijd dat je in de zon kan, verleng je door een zonnebrandfactor te gebruiken. Nu wordt in een keer duidelijk waarom er diverse factoren bestaan. Zoals SPF 15, 25, 30 of 50. Vermenigvuldig de onbeschermde tijd in de zon met je beschermingsfactor. In het voorbeeld 8,5 x factor 15= 127,5 minuten.

Welke zonbescherming gebruik jij?

Let op dit is een gemiddelde berekening en iedere huid is anders en reageert anders. Let altijd goed op de reactie van jouw huid.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.