Home » Behandelingen » Huidverjonging » Fruitzuurpeeling Epionce

Fruitzuurpeeling Epionce


“Tegen pigmentatie, acné en rosacea, verbetert de hydratatie en de structuur van jouw huid”

Epionce Fruitzuurpeeling is een intensieve, medische, huidverjongende behandeling om het uiterlijk en textuur van de huid te verbeteren. Dit gebeurd door het verhogen van de celvernieuwing en het verbeteren van de hydratatie.

De zuren salicylzuur en appelzuur verwijderen enkele laagjes van de huid en verbeteren de hydratatie. Hierdoor ontstaat een natuurlijk huidvernieuwend én verjongend proces. Het voordeel van deze behandeling is dat je in meerdere lagen werkt op verschillende niveau’s van de huid met een minimale hersteltijd (max. 12-24 uur). 

Het Epionce Peeling Systeem bestaat uit twee delen en kan indien gewenst versterkt worden met NANO-dermabrasie of Microneedling, wat er voor zorgt dat de Epionce Fruitzuurpeeling dieper in jouw huid zijn werk kan doen.

Epionce peeling kan worden toegepast bij:


  • Acné (littekens, roodheid en verbetering van acné)

  • Vette huid

  • Rosacea

  • Oppervlakkige pigmentvlekken

  • Fijne lijntjes en rimpeltjes

  • Grove poriën

  • Vale huid (verbetert de huidskleur)

  • Gevoelige huid

  • Rijpere huid, huidveroudering

  • Onregelmatige huidstructuur (gladder en fijner) zoals o.a Actinische Keratose

Hoe werkt de Epionce fruitzuurpeeling?


Deel 1. Salicylzuur

Salicylzuur is een BHA (Beta-Hydroxy-acid) en is in vet oplosbaar, het kan hierdoor diep in de poriën dringen en deze ontdoen van dode huidcellen en overtollig talg.

Salicylzuur verwijderd dode huidcellen van de huid en creëert door zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen een schone, gereinigde huid.

De kalmerende en ontsmettende eigenschappen van salicylzuur werken effectief tegen mee-eters en puistjes en is perfect voor de onrustige acné-huid!
Hierdoor verbetert de helderheid en textuur van jouw huid. Daarnaast gaat de werkstof quercetine huidveroudering tegen door het stimuleren van collageen en elastine.

 

Deel 2. Appelzuur

Appelzuur is een AHA (Alfa-Hydroxy-acid) en in wateroplosbaar. De term "fruitzuren" is wat beter bekend. De toepassingsmogelijkheden van fruitzuren bij acné en acnélittekens, pigmentstoornissen en huidveroudering zijn wetenschappelijk bekend. Fruitzuren bezitten een krachtig anti-oxiderend werking wat een verjongend effect heeft en de hydratatie van jouw huid verbeterd. 

AHA's activeren het natuurlijke afschilferingsproces, waardoor huidschilfers sneller worden afgestoten. In combinatie met Salicylzuur kan Appelzuur dieper doordringen in de huid en zorgen voor het hydrateren van de diepere huidlagen. Appelzuur kalmeert en verzacht de huid en stimuleert celvernieuwing. Pigmentvlekken verminderen, rimpels vervagen en werkstoffen worden beter opgenomen, met als resultaat een gladder, zachter en jonger huidoppervlak.

Zichtbare verbetering bij huidveroudering, hyperpigmentatie, acné, rosacea en aktinische keratose

Aandachtspunten Fruitzuurpeeling
PDF – 122,9 KB 55 downloads