Home » Huidproblemen » Eczeem en Psoriasis

Eczeem en Psoriasis


Eczeem en Psoriasis zijn 1 van de 5 meest voorkomende huidproblemen. Ze uiten zich onder andere in rode plekken, schilfers en jeuk. Het grootste verschil is dat bij psoriasis huidcellen sneller worden aangemaakt. Een huidceldeling vindt normaal gesproken plaats tussen de 25 tot 30 dagen, bij psoriasis gebeurt dit om de 4 tot 6 dagen. Stress en verkeerde verzorging verergeren zowel de psoriasis als eczeem. Allergieën én externe invloeden zoals zon, wind of juist kou maken de klachten erger.

Huidverbetering bij eczeem & psoriasis


Bij eczeem en psoriasis is de huidbarrière beschadigd. Waardoor jouw huid niet meer in staat is om jouw optimaal te beschermen.

Een droge huid met een verstoorde pH-waarde biedt vaak onvoldoende weerstand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Op z’on moment ontstaat er als eerste roodheid. Maar kunnen er ook bijkomstige problemen ontstaan. De juiste huidverbeteringsproducten zijn dan essentieel.

Minder last van eczeem of psoriasis


Onze bijdrage aan jouw huid is om de pH-waarde van de huid te herstellen, de huidbarrière, dus de weerstand van jouw huid te verhogen, de droogte op te heffen (of draaglijk te houden) en de roodheid te kalmeren.

Zo versterkt je de weerstand, verbeterd eczeem en valt psoriasis minder op!

Specialistische behandeling


In ons huidinstituut geven wij verschillende behandelingen om eczeem en psoriasis te verminderen. Als medisch schoonheidsspecialiste ben ik bekend met de verschillende vormen van eczeem en psoriasis en de behandeling ervan. Naast de behandeling van de Dermatoloog is het goed om jouw huid in een goede conditie te houden.

Iedere situatie en huid is uniek daarom maak ik vooraf aan de behandeling een uitgebreide huidanalyse met huidmeting en indien de plaats van het eczeem of psoriasis het toe laat ook een huidscan. De behandeling en producten worden daarna afgestemd op jouw huidtype en de conditie van jouw huid. Zo bereikt je een optimaal effect bij psoriasis en eczeem!

Maak een afspraak om jouw huidprobleem aan te pakken!