Dé Tanita Body Composition Analyzer


Wat goed! Dat jij kiest voor een mooie, gezonde en gladde huid samen met een fit en gezond lichaam!

Na het gebruik van een van onze ScKIN huidvitamine programma’s volgen wij jouw lichamelijke veranderingen  met de Tanita Body Composition Analyzer. Deze professionele weegschaal, helpt jou bij het verkrijgen van een nauwkeurig beeld van je lichaamssamenstelling. Zo worden tijdens zowel het fatburning en vegan detox program nauwkeurig jouw resultaten gevolgd.

 

Deze Tanita Body Composition Analyzer geeft je informatie over:

 • Gewicht
 • BMI
 • Vetpercentage
 • vet rond de organen
 • vochtgehalte
 • spiermassa 

De uitleg van de waardes van de Tanita body composition analyzer

Gewicht: dit spreekt natuurlijk voor zich. 

BMI
Deze geeft een indicatie hoe gezond jouw gewicht is in relatie tot jouw lengte. Het getal toont aan of er sprake is van ondergewicht, een normaal gewicht, overgewicht of obesitas. Bij een gezond gewicht hoort een BMI tussen 18,5 en 25. 

Uitgebreide interpretatie van de BMI-waarden:
< 18,5 ondergewicht
20-25 gezond gewicht
25-30  overgewicht
30-35 obesitas
35+    morbide obesitas

Vetpercentage
De hoeveelheid lichaamsvet in verhouding tot het lichaamsgewicht. 

 

Wat is een gezond vetpercentage? 
Dit is afhankelijk van het geslacht en de leeftijd. Hieronder volgt een overzicht waaruit je af kan lezen of je vetpercentage binnen de kaders van een gezond vetpercentage valt: 

 Vrouw:
– 20- 39 jaar: 21 – 33%
– 40- 59 jaar: 23 – 34 %
– 60- 79 jaar: 24 – 36 %

Man:
– 20- 39 jaar: 8 – 20%
– 40- 59 jaar: 11- 22 %
– 60- 79 jaar: 13 – 25 %

 

Vochtpercentage
Is de hoeveelheid water die door het lichaam wordt vastgehouden. Over het algemeen hebben mannen een hoger vochtgehalte dan vrouwen vanwege hun grotere spiermassa.

 • Vrouw vochtpercentage tussen 45 en 60 %
 • Man vochtpercentage tussen 50 en 65 %

 

Visceraal vet
Is het vet dat zich ter bescherming rondom de organen bevindt in de romp en in de buik. Dit is vaak niet van buiten te zien. Zo kunnen ook slanke mensen een hoge viscerale vetwaarde hebben. Er bestaat een sterk verband tussen overmatig visceraal vet en hart- en vaatziekten.

De Body Composition Analyseert jouw viscerale vet van 1 - 59.
Tot en met 12 = een gezonde hoeveelheid visceraal vet.
Van 13 tot 59 = overmatig, dus ongezond visceraal vet.

Is je waarde te hoog?

Boven de 13 heb je vergrootte kans op gezondheidsproblemen. Daarnaast kan het vet je organen in verdrukking brengen. Hierdoor kan bijvoorbeeld kortademigheid ontstaan. Het is dan belangrijk om je leefstijl te veranderen door op je voeding te letten en meer te bewegen. 

 

Spiermassa
Geeft het gewicht van spieren in je lichaam weer. Spieren verbranden calorieën, een verhoogde spiermassa zorgt dan ook voor een hogere ruststofwisseling.

 

Wil je graag je lichaamsvet verminderen, dan helpt het verhogen van je spiermassa een handje mee. 

 

Basale stofwisselingssnelheid
Wanneer je in rusttoestand verkeerd, werken je hart, longen, spijsvertering en alle andere organen natuurlijk gewoon door. Om al deze processen gaande te houden heeft je lichaam energie nodig. Het aantal kcal wat de weegschaal aangeeft, is dus de minimale hoeveelheid kcal die je moet eten/drinken om je lichaam goed te laten functioneren. 

Zelf een meting uitvoeren 
Bij het fatburning of vegan detox program hoort een verantwoord voedingspatroon, welke je ontvangt bij de start van jouw programma. 

 

Om een nauwkeurig beeld te krijgen van de meting is het belangrijk om zoveel mogelijk op hetzelfde tijdstip te meten onder dezelfde omstandigheden. Bijvoorbeeld: in de vroege avond, vóór je maaltijd.

Zie je niet veel verandering in je gewicht? Niet getreurd, het kan dan namelijk zijn dat de verhoudingen tussen je spiermassa en vetpercentage juist wel zijn veranderd. Hoe je de meetgegevens precies afleest, daar help ik je graag bij. Maak hier een afspraak voor de Tanita Body Composition Analyzer!

Tanita Body Composition Analyzer € 19,95

 • Intake-gesprek (15 minuten)
 • Eén weeg-moment (2x inbegrepen bij een ScKIN programma)
 • Uitleg van de waardes op jouw "bon"

 

Start je dan alsnog een van onze programma’s dan ontvang je deze meting cadeau!