Meer lezen over.....microneedling


Behandeling van rimpels

Naast de behandeling van het gelaat, hals of decolleté, kunnen met speciale technieken ook individuele rimpels behandeld worden. Na stimulatie met Microneedling zal de huid rode lijnen vertonen omdat er plaatselijk is behandeld. Deze zijn vrijwel na 2 dagen verdwenen Het is de huid zelf die de rimpel van binnen uit opvult met collageen en elastine. Met als resultaat minder rimpels en een jeugdige uitstraling. Microneedling zorgt dus voor een 100% natuurlijke vorm van huidverjonging.

Vooraf aan een microneedling behandeling


Als je voor het eerst komt voor een huidverjongende behandeling bespreekt je met onze medisch schoonheidsspecialiste tijdens het intake gesprek jouw wensen en de mogelijkheden met betrekking tot de behandeling van jouw huid. 

Vooraf aan jouw eerste behandeling maakt de medisch schoonheidsspecialiste een uitgebreide huidanalyse door middel van een huidscan en meet zij met de Skin-Analyzer de conditie van jouw huid. Deze vormen samen de basis van een goed op maat gemaakt behandelplan. Hierdoor weet de medisch schoonheidsspecialiste precies hoe jouw huid ervoor staat, wat jouw huid nodig heeft en hoe zij jouu na de behandeling kan adviseren in uw thuisbehandeling.

Microneedling behandeling bestaat uit:


 • Reiniging van de huid

 • Peeling indien mogelijk

 • Aanbrengen serum

 • Behandeling met Microneedling. De naalddiepte wordt ingesteld van 0,2-2,5mm

 • Kalmerend, herstellend (vlies)masker

 • Kalmerende dag en oogcrème

 • UV-bescherming Top Sun SPF 50

 • Huidverbeteringsadvies voor thuis

Is Microneedling pijnlijk?


  Tijdens de behandeling maakt de medisch schoonheidsspecialiste microperforaties in de huid. Deze zijn niet zichtbaar, de huid gaat niet bloeden en de behandeling is niet pijnlijk. Wel zijn sommige zones gevoeliger dan andere tijdens de behandeling. Je ervaart dan een prikkelend tot gloeiend warm gevoel op de huid.

  Werkstoffen tijdens microneedling


   Tijdens de Microneedling behandeling kan de medisch schoonheidsspecialiste het krachtige Seristim Super of Hyaluron Filler als werkstof inzetten. Dit serum bindt het vocht tussen de cellen en stimuleert de doorbloeding, waardoor celvernieuwing geactiveerd wordt en je direct na het opbrengen al een zacht en verstrakkend gevoel aan de huid ervaart. Het serum is ook in ons huidinstituut verkrijgbaar voor thuisgebruik, zo optimaliseer je de behandeling.

   Na de behandeling


    Direct na de behandeling kleurt de huid enigszins roder,  een wat gloeiend gevoel of een lichte zwelling behoort tot de mogelijkheden. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt veelal binnen 1-2 dagen na de behandeling. Soms ontstaat er een lichte schilfering, dit is een positief effect omdat er versnelt nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Het voordeel van deze behandeling is het verjongende effect en de korte herstelperiode. (max. 24 uur).

    Aandachtspunten voor na de behandeling:


    • Bescherm jouw huid 4 weken goed tegen UV-straling met Top Sun SPF 50 van Chris Farrell.

    • Gebruik op de dag van de behandeling, het kalmerend en voedend serum, concentraat L na de behandeling.

    • Gebruik op de dag van de behandeling geen make-up.

    • Gebruik geen retinol producten drie dagen voor en drie dagen na de behandeling.

    • Gebruik geen zelfbruiner.

    • Onderga geen laserbehandelingen of sterke chemische peelingen na de behandeling.

    • Krab niet aan de behandelde huid, hars of epileer niet tijdens de kuur.

    • Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.

    • Probeer deze dag zo min mogelijk aan jouw huid te zitten.

    Wanneer worden de resultaten zichtbaar?


    Na jouw eerste Microneedling behandeling wordt meteen een strakke, stevige huid en een gladde en frisse uitstraling ervaren. Je merkt direct verbetering in de structuur en het uiterlijk van jouw huid.

    Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken tot maanden na een kuur. Het proces in de huid heeft zijn tijd nodig.

    Voor een optimaal resultaat adviseren wij jouw huid te verbeteren met de geadviseerde huidverbeteringsproducten. Jouw huid is nu extra ontvankelijk voor werkzame stoffen, hierdoor ervaar je een aanzienlijke verbetering van jouw huid en wordt het herstelproces gestimuleerd.

    Kuur van 6 behandelingen


    Een aantal losse behandelingen werken als oppepper voor de huid. Een effectief en duurzaam resultaat wordt bereikt door een aantal behandelingen in kuur vorm. Hierdoor zal de conditie en de structuur van de huid aanzienlijk verbeteren. Je kunt microneedling combineren met de Epionce Fruitzuurpeeling en/of NANO-Dermabrasie voor een krachtiger resultaat.
    De behandelingen tijdens de kuur vinden doorgaans om de 2 weken plaats. Na het bereiken van het gewenste resultaat, raden wij jou aan om regelmatig een periodieke onderhoudsbehandeling te plannen om het resultaat te behouden.
    Het resultaat is afhankelijk van het regeneratievermogen (herstellen) van de huid en van de manier waarop je de huid thuis dagelijks stimuleert. 

    MICRONEEDLING, Hét alternatief voor een Facelift of Botox!