Home » Huidproblemen » Paraffine/minerale oliën

Paraffine/minerale oliën


In tegenstelling tot natuurlijke huidverzorging/verbetering bevatten vele cosmetica producten en huidverzorgingsproducten minerale olie als basis. Minerale olie of in Latijnse Paraffine liquidum wordt uit aardolie gewonnen, net als benzine of diesel. 

Effect van schadelijke stoffen op én in de huid!


Technisch gezien bestaan minerale oliën uit koolstof en waterstof, hetgeen slecht in het lichaam wordt afgebroken, ze hebben niks met ons lichaamseigen huidvet. Ze worden dan ook opgeslagen in de buitenste hoornlaag. Het ondersteunt haar huid niet in zijn of haar belangrijke functies. Je kunt dan denken aan het herstel van de cellen en het beschermen van je immuunsysteem. Integendeel, ze verstoppen de poriën, blokkeren de huid waardoor de huid nog slecht in staat is te herstellen.

Minerale oliën in huidverzorging vermijden


Minerale oliën zijn niet geschikt om werkzame stoffen in de huid te krijgen. Dit betekend in feite dat huidverbetering of anti-aging is uitgesloten bij een product met minerale olie! De huidbarrière veranderd zo door minerale oliën, dat vocht uit de huid verdwijnt en dat de huid uitdroogt.

Nog een belangrijke reden waarom minerale olie in huidverzorging moet worden vermeden!


Bij onderzoek worden er aromatische koolwaterstoffen in de huid aangetroffen, welke kankerverwekkend kunnen werken. Natuurlijke plantenoliën lijken op ons huidvet en worden meer door de huid geabsorbeerd. Ze versterken het immuunsysteem, dringen diep in de huid en binden vocht. Ze zijn terug-vettend zodat alle symptomen van een droge huid verdwijnen. 

Herken jij het gevoel van die ruwe huid? Of wil jij weten of jouw huid paraffine bevat?


Maak een afspraak en wij bekijken samen jouw huidtype. Is er paraffine in jouw huid, dan geef ik je graag advies hoe dit verdwijnt.