Home » Huidproblemen » Verouderings huidproblemen » Fijne lijntjes & rimpels

Fijne lijntjes & rimpels


Er is geen ontkomen aan!

Iedere dag wordt ook onze huid een dagje ouder.

Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Vanaf ons 25e levensjaar neemt de productie van collageen af en begint de huid de eerste kenmerken van huidveroudering te vertonen. De huid wordt dunner en de doorbloeding verslechtert. Het gevolg is dat het verouderingsproces in de huid steeds zichtbaarder wordt. De eerste rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes ontstaan. 

Natuurlijke verouderingsproces


Dit natuurlijke verouderingsproces gebeurt van binnen uit,

maar wordt versneld door externe factoren, zoals:

 • UV-straling

 • airconditioning

 • stress

 • invloed van vrije radicalen (luchtvervuiling, alcohol en roken)

Stoor jij je aan fijne lijntjes?


Fijne lijntjes en rimpels in het gezicht zijn één van de meest zichtbare tekenen van huidveroudering en vaak het eerste waar men zich aan stoort. We zien er direct ouder uit. Iets wat wij absoluut niet willen.

Wat kan jij tegen fijne lijntjes en rimpels doen?


 

Fijne lijntjes en rimpels bij Huidinstituut Agnes
 • Anti-aging crèmes

Anti-rimpelcrèmes zijn geschikt tegen fijne rimpels en lijntjes en bevatten één of meerdere actieve bestanddelen zoals retinol en hyaluronzuur. Retinolen zijn afgeleiden van vitamine A zuur en stimuleren het bindweefsel. Na de behandeling voelt jouw huid gladder en zachter aan.


   • Chemische peeling

   Bij een chemische peeling wordt de opperhuid en het oppervlakkig deel van de lederhuid met een krachtige etsende vloeistof vernieuwd . Daarbij wordt gebruik gemaakt van de stof salicylzuur en appelzuur.

   Lees verder….

    


   • SKINPEN

   Collageen Inductie Therapie, de laatste, wetenschappelijk bewezen techniek op het gebied van het behandelen van fijne lijntje en rimpels. Stimulatie door middel van de SkinPen zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine, wat zorgt voor een gladdere, verfijnde, egale huid.

   Lees verder....


   • NANO-dermabrasie

   Een mechanische peeling. Hierbij worden dode huidcellen verwijderd en werkstoffen dieper in de huid gewerkt. Na de behandeling ervaar je direct een zachtere en gladdere huid.

   Lees verder….


   • Microneedling

   Ultra fijne naaldjes zorgen voor stimulatie van de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid egaler, soepeler en gladder en verdwijnen fijne lijntjes.

   Lees verder....