Home » Behandelingen » Rode adertjes (Couperose/Teleangiectasiën)

Couperose/teleangiectasiën-rode adertjes

 

Effectieve behandelingen voor Couperose, rode adertjes


 

Effectieve behandelingen voor Couperose, rode adertjes


Behandeling: Diathermie (voor alle huidtypen) 

Coaguleren met Diathermie is een veilige en doeltreffende methode voor kleine oppervlakken. Tijdens de behandeling wordt een uiterst dunne naald tegen het spinnetje aangehouden. De huidafwijking wordt vervolgens door warmte verhit en vernietigd, zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. De behandeling is makkelijk uit te voeren en u bent vaak na 2 a 3 behandelingen van uw goedaardige huidafwijking af.

Resultaat en bijwerkingen


Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes zelf weer af. Het is belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt en dat de korstjes minstens vijf dagen droog blijven voor een mooie wondgenezing.

De aantal behandelingen die nodig zijn hangt af van de ernst van de beschadiging. De specialist kan dit analyseren bij het intake gesprek

 

Nazorg


Bij alle behandelingen van couperose en spider naevus geldt dat onderhoud nodig is. Haarvaatjes zijn erg kwetsbaar en wij kunnen niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Jij kan de kans hierop wel verkleinen.

• vermijd overmatige blootstellen aan zon en temperatuurschommelingen (vrieskou, saunabezoek)

• wees matig met alcoholgebruik en roken

• gebruik het geadviseerde 5 stappenplan van Chris Farrell

Deze producten verstevigen de vaatwondjes van binnenin en geven de huid een verbeterde weerstand. Hierdoor zal de huid niet meer zo sterk op invloeden reageren. Daarnaast hebben de producten een sterk kalmerende werking op de huid, waardoor deze minder rood wordt.

Voorzichtig zijn met de behandelde huid


De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar.

Dit betekent dat u de eerste 48 uur:

• de zonnebank en sauna moet vermijden

• geen hete douche of warm bad moet gebruiken

• een zonnebrandcrème met hoge sof-factor moet gebruiken

• geen druk op het gezicht mag komen te staan, intensief sporten wordt daarom ook afgeraden