Huidmeting collageen, elastine en TEWL


Let op! Vanaf eind november 2023 is deze afspraak te boeken.

Afnemen van collageen en elastine

Vanaf ons 25e levensjaar begint onze huid de eerste kenmerken van huidveroudering te vertonen. Collageen en elastine nemen af. Waardoor de huid haar stevigheid en elasticiteit verliest. Dit zorgt voor een dunne, droge huid en de eerste fijne lijntjes en rimpels.

Wat doet collageen en elastine voor je huid?

Een van de belangrijke bouwstenen van onze huid zijn de eiwitten, collageen en elastine. Collageen zorgt voor een stevige en soepele huid en elastine voor de trek- en veerkracht, of terwijl de elasticiteit van de huid. Je kunt elastine in de huid zien als een fijnmazig driedimensionaal netwerk. De collageenvezels worden dankzij dit netwerk met elkaar verbonden.

Zonder elastine geen nieuw collageen!

 Ze werken dus samen om de huid zo veerkrachtig en stevig mogelijk te maken. Jouw huid werkt zoals een huis en om te voorkomen dat je een ruïne overhoudt, wil je collageen en elastine in de huid blijven stimuleren. Deze twee bouwstoffen zijn namelijk ontzettend belangrijk voor een gezonde, stevige en mooie huid.

Trans epidermaal waterverlies

Water verdampt voortdurend uit de huid. Dit noemen wij transepidermal water loss (TEWL). Zodra de barrièrefunctie van de huid echter licht beschadigd is, zal het waterverlies toenemen. Des te sneller het water uit de huid verdampt, des te eerder er huidproblemen zullen ontstaan. Belangrijk is dus dat naast het vet- en vochtgehalte van de huid, het TEWL niet te snel verdampt uit de huid.

Collageen, elastine en TEWL huidmeting

Een huidmeting met de waardes collageen, elastine en TEWL geeft je meer inzicht in jouw huidverouderingsproces. Deze meting vertelt ons meer over de stevigheid (collageen) van de huid en het vermogen om terug te keren naar de oorspronkelijke positie (elasticiteit). Hoe snel water verdampt uit de huid vertelt ons meer over hoe gezond onze huidbarrière is.

Met de collageen, elastine en TEWL huidmeting brengen wij het volgende in beeld:

  • de hoeveelheid collageen/elastine in de huid
  • de ontwikkeling van rimpels
  • de aanmaak van nieuw collageen/elastine
  • de verdamping van water uit de huid/cellen
  • de gezondheid van de huidbarrière

Door deze huidmeting is het mogelijk een zeer gedetailleerd advies te geven wat betreft behandeling, supplementen, en producten tegen huidveroudering en huidverslapping. Ook het effect tijdens het gebruik van supplementen, producten en behandeling maken we hiermee objectief meetbaar. En laat hiermee jouw voortgang zien. Meten = tenslotte, weten!

Hoe stimuleer je collageen?

Voor het verbeteren van jouw collageenproductie zijn minimaal 3 dingen nodig:

  • Producten (retinol, collageen, samen met hyaluron)
  • Huidvitamine Collagen+ van ScKIN (gezondheidsvoordelen)
  • Behandelingen (skinpen/prescription)