Home » Behandelingen » Bloedblaren/blaasjes (Cherry Angiomen)

Bloedblaren/blaasjes (Cherry Angiomen)

Wat zijn bloedblaasjes?


Cherry angiomen (bloedblaasjes) zijn kleine rode blaasjes welke overal op het lichaam voorkomen. Een veel voorkomende, goedaardige huidaandoening welke meestal spontaan of door druk of wrijving van de huid ontstaat. In de meeste gevallen ontstaan ze op middelbare leeftijd en nemen ze daarna toe. Bloedblaasjes zijn onschuldig, maar veel mensen vinden dit cosmetisch storend.

Behandeling bloedblaasjes


Met Diathermie coaguleren wij het bloedblaasje. Dit wil zeggen: Door de warmte die vrij komt stollen de eiwitten in het blaasje, waardoor het plekje verdwijnt. Er ontstaat een korstje op de plek waar het bloedblaasje zat en dit zal tussen de 7 en 14 dagen vanzelf verdwijnen. Meestal is het bloedblaasje met één behandeling al volledig verdwenen, als een bloedblaasje groot is kan het zijn dat er een tweede behandeling nodig is.

Nabehandeling bloedblaasjes?


Beschouw het behandelde plekje als een wond en verzorg deze met de geadviseerde producten die je van ons ontvangt en bescherm deze ten alle tijden met een hoge SPF 50 tegen zonnestralen of dek het stukje even af .