Home » Behandelingen » Huidverbetering » Medisch Acne

Medisch acné behandeling


Acné is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij een ontsteking ontstaat van de talgklierfollikel.

Acné ontstaat vaak in de puberteit, onder invloed van hormonen maar ook op latere leeftijd kan acné ontstaan. Acné komt voornamelijk voor op plaatsen waar de meeste en grootste talgklieren zich bevinden zoals gelaat, borst, bovenste deel van de rug en de schouders. 

Bij Huidinstituut Agnes behandelen wij de verschillende vormen van acné en geven adviezen over wat jij zelf kunt doen om de acné aan te pakken. Aan de belangrijkste oorzaak, de verhoogde hormoonspiegel, kunnen wij helaas niets doen. Dit kan alleen een arts met medicatie.


ACNE-BEHANDELING € 92,50


  • reiniging

  • hoornlaag verdunnen

  • oneffenheden als ontstekingen en comedonen (mee-eters) verwijderen

  • concentraat

  • gezicht- en oogmasker

  • verzorging mondcontouren, oog- en dagverzorging                      

  • lichte camouflage, indien nodig

Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk.


Hoe kan acné professioneel behandeld worden? 


Een acné behandeling bestaat vooral uit het diepreinigen van de huid.

Hierbij worden oneffenheden als ontstekingen en comedonen op hygiënische wijze uitgedrukt, de hoornlaag verdunt en bacteriën gedood, zodat er geen littekens ontstaan.

Het bepalen van de behandeling is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces. In het begin van de behandeling ligt de behandelfrequentie hoog, er wordt wekelijks behandeld. Deze neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Tussen de behandelingen zitten dan steeds langere tussenpozen.

Met welke producten kan Acné behandeld worden?


De medisch schoonheidsspecialiste van Huidinstituut Agnes werkt tijdens de acné-behandeling met de producten van Chris Farrell. Na de acné behandeling krijgt je een op maat gemaakt behandelplan én productadvies. Indien jij deze acne-adviezen opvolgt geeft dit een significante verbetering van jouw huid.

Geef jouw huid de tijd om aan de behandelingen en aan de producten te wennen. Bij regelmatige behandeling en gebruik van producten kan na 6 tot 8 weken verbetering worden waargenomen.

Aandachtspunten Acné
PDF – 353,0 KB 36 downloads